Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AMERİKALI UZMAN: SUUDİ ARABİSTAN VE İSRAİL, İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRININ ASIL SORUMLUSUDUR

Amerikalı eski bir psikolojik savaş subayı, İran´ın Irak´ın Basra kentindeki konsolosluğuna düzenlenen saldırının Riyad ve Tel-Aviv´in kiralık unsurlarınca İran-Irak arsında anlaşmazlık çıkarma amacıyla yapılan bir çaba olduğunu vurguladı.

AMERİKALI UZMAN: SUUDİ ARABİSTAN VE İSRAİL, İRAN KONSOLOSLUĞUNA SALDIRININ ASIL SORUMLUSUDUR

Amerikan ordusunda daha önce psikolojik savaş subaylığını yapmış Scott Bennett, Tesnim Haber Ajansı´na yaptığı açıklamada; İran´ın Basra Konsolosluğu´na saldırının İran ve Irak arasında gerilim ve husumet çıkarmak amacıyla olduğunu, olayın büyük ihtimalle Suudi Arabistan ve İsrail´in kiralık ajanlarınca gerçekleşmiş olabileceğini vurguladı.

Amerikalı uzman, Basra´daki son olaylar ve protestolar hakkında bir soruyu yanıtlarken yaptığı açıklamada; "anlaşılan bu Suriye´nin İdlip´inden ve ABD, NATO ve terörist unsurlarının hareketlerinden, ayrıca Suriye´ye saldırı için gereken bahaneyi sağlamak için Suriye´de olası kimyasal silah kullanmalarından dikkatleri uzaklaştırmak için psikolojik harekatın bir parçasıdır. İranlılar, Ruslar ve Suriye liderleri son günlerde bu olayın vuku bulabileceği konusunda uyarıda bulunmuşlardı. Büyük ihtimalle bu iç itirazlar, Sudi Arabistan ve MOSSAD´ın bölgedeki ajanlarınca yayılmıştır. Bu operasyondan amaç, kimyasal saldırıları veya diğer terör saldırılarını gizlice kolaylaştırmak ve böylece bu olayı gerçekleştirmekle dünyanın dikkatini bir bölgeden başka bir bölgeye yöneltmektir. Bunun için gürültü yapmaları ve ortalıkta yetirince toz duman çıkarmaları gerekiyor. Muhtemel Beyaz Baretliler veya diğer terör örgütlerince bir kimyasal saldırı gerçekleştirilebilir. Bu girişim hedef saptırma ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a suikast çapası olabilir."

Bu olaylar ve karışıklıkların İran, Rusya ve Türkiye arasındaki diplomatik müzakerelerden dikkatleri uzaklaştırmak için de olabileceğini söyleyen Bennett, ABD ve İngiltere´nin BM temsilcilerinin İran ve Rusya´ya karşı büyük bir psikolojik savaş başlattıklarını, Suriye´de olası kimyasal saldırının Trump´ı Suriye´ye karşı askeri bir saldırıya kışkırtmak için olabileceğini vurguladı.

İran´ın Irak ile ekonomik ilişkileri ve yakın münasebetleri ve İran´ın yardımlarının ABD´nin yaptırımlarının zararın olduğuna dikkat çeken Amerikalı eski subay, Basra´daki olayların kamuoyunun dikkatini İdlip´ten uzaklaştırmak ve Irak´ı karıştırmak ve İran ile Irak arasında gerilim ve husumet çıkarmak olduğunu, İran´ın Irak´ın Basra kentindeki konsolosluğuna düzenlenen saldırının Riyad ve Tel-Aviv´in kiralık unsurlarınca İran-Irak arsında anlaşmazlık çıkarma amacıyla yapılan bir çaba olduğunu vurguladı.

Batı destekli ajanların Irak´ta olup, Şii yönetimi değiştirme ve bir kez daha Baas Partisi´nin gücünü yeniden canlandırma peşinde olmalarını düşünmenin mantıklı olacağını söyleyen Amerikalı uzman, Suudi Arabistan´ın dünyanın savaş suçu olarak gördüğü Yemen´e karşı savaşta yenilmek üzere olduğunu, ABD´nin Suudi Arabistan´a desteğini kesmek için büyük baskı altında olduğunu kaydetti.

Türkiye ve Katar´ın İran ve Rusya´ya yakınlaşma peşinde olduğu için Amerikalı ve Batlı neconları derinden öfkelendirdiğini söyleyen Bennett, bu psikolojik operasyonun ABD´deki iç siyasi sorunların üstü kapatmak amacıyla olduğunu belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER