Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altınoluk Dergisi´nin Abbas Medeni ile yapmış olduğu bir röportaj?

Altınoluk Dergisi, vefat eden, Cezayir merkezli İslami Selamet Cephesi´nin(FİS) bir dönem liderliğini de yapmış bulunan ve Türkiyeli Müslümanlar tarafından tanınan, bilinen, bir iki eseri de Türkçe olarak yayımlanan Abbas Medeni ile 1991 yılı nisan(62) sa

Altınoluk Dergisi´nin Abbas Medeni ile yapmış olduğu bir röportaj?

Cezayir bu sıralarda genel seçimlere hazırlanıyor. Bu genel seçimlere küçüklü, büyüklü otuzdan fazla siyasi partinin katılması söz konusu. Ancak dikkatler, daha önceki mahalli seçimlerden birinci parti olarak çıkan İslami Kurtuluş Cephesi´nin üzerinde. Bu cephe mahalli seçimlerde resmi açıklamalara göre oyların %55´ini, kendi iddialarına göre ise %80´ini almıştı. Ancak mahalli seçimlerin gerçekleştirildiği tarihten bu yana, ülkede önemli gelişmeler de oldu. Öncelikle İslami amaç taşıyan iki yeni siyasi parti daha ortaya çıktı: Abdullah Câbullah´ın lideri olduğu en-Nehda Hareketi ileMahfuz en-Nahnah´ın lideri olduğu Cezayir Hamas Hareketi. Kuvvetli ihtimalle bu partiler seçimlere ayrı ayrı girecekler ve bu durum İslamî kesimin oylarının bölünmesine vesile olacak. Ayrıca İslami Kurtuluş Cephesi´nden belediye seçimlerini kazananların kendilerinden beklenen başarıyı gösteremedikleri ve dolayısıyla bu durumun genel seçimlerde oy kaybına vesile olacağı da söyleniyor. Bununla birlikte başta Fransa olmak üzere, İslamî Cephe´nin Cezayir´de iktidarı ele almasını çıkarları açısından tehlikeli gören çeşitli Batılı ülkelerin, genel seçimler öncesinde endişelerinin arttığı hissediliyor, İslamî Cephe´nin iktidarı ele alması ihtimaline karşılık Batılı yayın organlarının askerî darbe kışkırtıcılığı yapmaları bu endişenin bir göstergesi.

Biz Cezayir´deki son gelişmelerin siyasi alanda ortaya çıkardığı meselerle ve İslamî Kurtuluş Cephesi´nin iktidarı ele alması halinde izleyeceği politika ile ilgili olarak cephenin lideri Prof. Abbasî Medeni ile aşağıdaki röportajı gerçekleştirdik.(Altınoluk)

Röportajın devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER