Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altın fiyatları en düşük seviyeyi gördü

Döviz kurlarının bir alternatifi olarak ciddi birer yatırım aracı olan gram ve ONS altın fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Altın fiyatları en düşük seviyeyi gördü

Altın fiyatlarında yaşanan gerileme, tüm etkisiyle devam ediyor. Gram altın 29 Kasım´da 202,2 TL´yle geçtiğimiz 4 aydan bu yana en düşük rakamı görmüş durumda.

TL varlıklarında görülen değer kaybıyla birlikte döviz kurları ve altın fiyatlarındaki yükseliş şimdilik frenlenmiş durumda. Analistlere göre bu gerilemelerin arkasında Merkez Bankasının sıkı para politikası yatıyor.

13 Ağustos tarihinde dolar kuruyla birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan gram altının fiyatı, 280,8 TL´den işlem görüyordu. Ancak faiz artırımlarıyla birlikte Türk lirasının daha cazip bir noktada konumlanmasının ardından emtia fiyatları başta olmak üzere sarı metale yönelik talepte bir azalma görüldü. 

Altının gram fiyatı Eylül ayında %8,2, Ekim´de ise %5,9 oranda değer kaybederken, Kasım´da bu oranın daha yüksek olduğu görülüyor. Genel tabloya bakıldığında ise altın yatırımcılarının gelinen noktada avantajsız bir konumda oldukları gözlemleniyor. 

 

 

 

A1 Capital Araştırma Uzmanı Vahap Taştan´ın değerlendirmeleri, sürece ışık tutuyor. Taştan, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği röportajda, altın fiyatlarındaki gerilemede başlıca etkinin Türk lirasındaki güçlenmenin olduğu analizinde bulunuyor. 

"Bu revizede değişen ana senaryomuz iyileşen ve gerileyen enflasyon beklentileri oldu. Enflasyon beklentilerinin iyileşmesinde ise hem alınan önlemler fakat büyük ölçüde petrol fiyatlarındaki düşüşün yaratacağı etkiyi göz önünde bulundurduk." şeklinde konuşan A1 Capital Araşturma Uzmanı, yıl sonu gram altında 210 TL seviyesini öngördüklerini belirtti. Taştan, hedefin kısa vadede 200 TL vadeleri olmak gerektiğin de belirtti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER