Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altılı masadan Kaftancıoğlu kararına tepki: “Az kaldı, bu zorbalık sona erecek”

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan, sen zayıfsın biz güçlüyüz", Akşener: “O sandık gelecek, bu vesayet bitecek” ifadesini kullandı.

Altılı masadan Kaftancıoğlu kararına tepki: “Az kaldı, bu zorbalık sona erecek”

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 11 aylık cezanın onanmasına ve bunun yanı sıra siyasi yasak uygulanmasına karar verildi. Kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaparak tüm CHP milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı’na çağırdı.

CHP İl Binası önünde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, sen zayıfsın. Biz ise güçlüyüz. Tüm bu acımasızlıklar senin zayıflığından kaynaklanıyor” dedi.

Öte yandan, Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması ve Kaftancıoğlu’na siyasi yasak getirilmesi muhalefetteki partilerin yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaftancıoğlu’yla ilgili Yargıtay kararına gelen tepkilerden bazıları şu şekilde oldu:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek. Az kaldı…”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

“Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

“Haksız ve hukuksuz kararın ardından Canan Kaftancıoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hiç kimse endişeye kapılmasın, umutsuzluğa düşmesin! Siyasi kararların odağı haline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

“CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır.  Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

“Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.” Sn. Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:

“Sn. Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezalar ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir. Elbet bu devran dönecek. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün galip geleceği günler yakın.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem:

“Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak hukuka aykırıdır! AKP’nin tek adam rejimine hizmet ve korku iklimi yaratmak için verilen bu kararı şiddetle kınıyorum. Muhalefeti korkutamayacaksınız!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu:

“Demokratik siyaseti susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız cezaya karşı demokratik siyaseti savunacağız. Az kaldı, bu zorbalıklara son verecek, hukuk devletini tesis edeceğiz.”

AK Partili Eski Bakan Hüseyin Çelik:

“Türk Siyasi tarihi, siyasetçilerin ya asker sopasıyla ya da yargı sopasıyla tedip edilmesinin ibret dolu örnekleriyle doludur. Zaman, bu çabaların hep ters teptiğini göstermiştir. Sayın Kaftancıoğlu’nun siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen:

“Yargıyı silah olarak kullanırsanız bumerang gibi döner sizi vurur.”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan:

“CHP İstanbul İl Başkanı Sn.Kaftancıoğlu hakkında verilen siyaset yasağını da içeren hüküm demokrasimize vurulmuş açık bir darbedir.”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu:

“Türkiye’de siyaset yasaklarla, sindirmeyle değil; ifade özgürlüğü ve tartışma kültürüyle gelişebilir. Devletin adalet mekanizması, siyasetin üzerinde bir tehdit ve cezalandırma aracı haline getiriliyor. Bu duruma karşı Mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayım.”

https://twitter.com/SBugraKavuncu/status/1524744832563953665



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER