Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alparslan Kuytul konferansı afişine 9 bin lira ceza

Elazığ’da Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un konferansına ilişkin duyuru asan bir vakıf üyesine 9 bin TL idari para cezası kesildi. Vakıf üyeleri brandaların başında nöbet tutmaya başladı.

Alparslan Kuytul konferansı afişine 9 bin lira ceza

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın "konu ile ilgili" haberi...

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un, yarın Elazığ’da düzenleyeceği “Bedir Zaferi ve Mesajı” konulu konferans için asılan duyuru nedeniyle bir vakıf üyesine 9 bin lira para cezası kesildi.

Konferans öncesi Furkan Vakfı üyeleri tarafından kentin çeşitli yerlerine bez afişler asıldı. Afişlerin bazıları zabıta tarafından sökülürken, Belediye Çarşısı’nda bulunan Saray Cami önüne afiş asan bir vakıf üyesine Elazığ Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesinden 9 bin TL idari para cezası kesildi.

VAKIF ÜYELERİ NÖBET TUTULUYOR

Cezanın hukuksuz olduğunu savunan vakıf üyeleri, zabıta ekiplerinin sökmesi üzerine afişlerin başında nöbet tutmaya başladı. Olaya ilişkin açıklama yapan Furkan Vakfı üyelerinden Üsame Yıldırım, “Belediye Çarşısı’nın geniş bir alanı var. Orada arkadaşlarımız konferans duyurusu için branda asmak istiyorlardı. Bu alan zaten valiliğin miting ve yürüyüş yapma alanı olarak ilan ettiği bir yer. Arkadaşlar asmak için henüz ipleriyle uğraşırken zabıta ekipleri geliyor ve müdahale ediyor. Arkadaşlar geri çekiliyor ve ‘asmayacağız’ diyor ama ona rağmen 9 bin TL ceza kesiliyor” dedi.

‘ÜST PERDEDEN YAZILAN BU CEZA ART NİYETİ GÖSTERİYOR’

Yıldırım, zabıta ekiplerinin tavrını “intikamcı ve rövanşist bir tavır" olarak niteledi. Kabahatler kanuna göre 581 lira ila 18 bin lira arasında ceza kesilebildiğini hatırlatan Yıldırım, “Bu basit bir olay ve afiş tam asılmamasına rağmen bu ceza yazıldı. Bu arkadaşlarımız öğrenci, 581 TL’lik bir ceza da yazılabilirdi. Zabıta, inisiyatif alabilecekken almadı çünkü konu Alparslan Hoca olunca işin siyasi bir boyutu da var. Üst perdeden yazılan bu ceza art niyeti gösteriyor” diye konuştu.

Konuya ilişkin aradığımız Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz ise telefonlarımıza cevap vermedi.

3 ÜYE GÖZALTINA ALINDI

PTT meydanında branda nöbeti tutan vakıf üyelerine zabıta ile polis müdahale etti. Gözaltına alınan 3 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Vakıf üyelerine Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesinden biner lira da ceza kesildi.



Anahtar Kelimeler: Alparslan Kuytul konferansı afişine

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER