Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya´nın silah ihracatı azaldı

Almanya, bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 120 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Silah ihracatında geçen yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 8 düşüş oldu

Almanya´nın silah ihracatı azaldı

Almanya´nın silah ve askeri malzeme satışı, bu yılın ilk çeyreğinde 2018´in aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 8 düştü. 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığının Yeşiller Partisi´nden bir milletvekilinin soru önergesine verdiği yanıta göre, Alman hükümeti, bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 120 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 210 milyon avro olan silah satışı, 2019´un aynı döneminde yaklaşık yüzde 8 düşüşe (100 milyon avro) işaret etti. 

Almanya´nın bu yılın ilk çeyreğinde en fazla silah satışı yaptığı ülke 169 milyon avro ile ABD oldu. ABD´yi, 157 milyon avro ile İngiltere, 88 milyon avro ile Avustralya ve 56 milyon avro ile Fas izledi.

Almanya´nın en fazla silah ihraç ettiği ülke olan ABD´nin, uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen´de Suudi Arabistan´ı desteklemesi dikkati çekiyor.

Türkiye, Almanya´nın silah ve askeri malzeme satışı yaptığı ülkeler arasında 15,3 milyon avro ile 19´uncu sırada yer aldı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle ekim ayında Suudi Arabistan´a silah ihracatını askıya alan Alman hükümeti, daha sonra bunu mart sonuna kadar uzatmıştı.



Anahtar Kelimeler: Almanya silah ihracatı azaldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER