Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMANYA´DAN RUSYA İLE YAKINLAŞMA MESAJI

Almanya Başbakan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, ´Rusya ve Almanya arasındaki ilişkilere değinerek, Berlin´in Moskova ile karşılıklı iletişim kanallarını açması gerekmektedir´ dedi.

ALMANYA´DAN RUSYA İLE YAKINLAŞMA MESAJI

Augsburger Allgemeine´e konuşan Kubicki, Rusya ve Almanya arasında ilişkilerin normalleşmesinde ilk adımın ?Rusya´yı G8 ülkeleri arasına geri döndürmek? olacağını dile getirdi. "Fakat bunu yapmak için diğerlerinin de rızasını almalıyız. Bu nedenle ekonomik yaptırımların azaltılmasıyla Rusya´ya doğru ilk adımı atmalıyız. Çünkü bu konuya sadece Almanya tarafından karara bağlanabilir? diye konuştu.

ALMANYA RUSYA´NIN G8´E GERİ DÖNDÜRMEK İSTİYOR

Nisan ayında Almanya´da az sayıda önde gelen politik figür G8´in formatının yeniden düzenlenmesi konusunda isteğini dile getirdi. Kanada´da yaklaşan G7 Zirvesi´nde konuşacak liderlerin bu yaklaşımı Moskova ile daha iyi bir iletişim kurulmasını da amaçlıyor. G7 Zirvesi ise 8-9 Haziran´da Kanada Charlevoix´ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu arada Reuters´e göre G7 ülkeleri Rusya ile ilgili sıkı bir denetime başvurmayı planlıyor.

2014 yılında ülkelerden 7´si Rusya´nın Sochi kentinde yapılan G7 Zirvesi´ni boykot etmişti. Ukrayna krizi ile anlaşmazlıklarını açıklamış ve G8 birliğinin formatını G7´ye uyarlamıştı.

O zamandan itibaren yüksek rütbeli Avrupalı yetkililer Rusya´yı gruba geri döndürme taleplerini tekrarladılar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER