Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMANYA´DAN İDLİB AÇIKLAMASI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye´nin İdlib kentinde insani bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulunarak, "İdlib´te insani bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." dedi.

ALMANYA´DAN İDLİB AÇIKLAMASI

Maas, Norveç Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Soreide ile Berlin´de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

İdlib´deki son duruma ilişkin soru üzerine Maas, bu hafta Ankara´ya yapacağı ziyarette, İdlib konusunu gündeme getireceklerini belirterek, Türkiye´nin bu konuda önemli bir partner olduğunu kaydetti.

Muhaliflerin bulunduğu İdlib´de, olası operasyon halinde bunun insani bir felaketi beraberinde getireceği uyarısını yineleyen Maas, ´´İdlib´de insani bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadesini kullandı.

Geçmişte Esed rejiminin nasıl bir vahşet uyguladığının görüldüğünü vurgulayan Maas, İdlib bölgesinde yaklaşık 3 milyon insanın bulunduğu dikkate alındığında, çok ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye´nin İdlib konusundaki tutumunun da neticeye etkileyebilecek kadar önemli olacağını vurguladı.

Bakan Maas ayrıca askeri bir gerilimin, Suriye´deki 7 yıllık iç savaşa yönelik siyasi bir çözüm için süregelen çabaları ciddi biçimde zayıflatacağını söyledi.



Anahtar Kelimeler: ALMANYA İDLİB AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER