Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMANYA´DA MÜLTECİ KRİZİ BÜYÜYOR! SEÇMENİN GÜVENİ KALMADI

Almanya´da son günlerde sıkça tartışılan mülteci krizi büyüyor. Kamuoyu araştırmasına göre seçmenin yüzde 57´si başbakan Merkel´e olan güvenini kaybetti ve mevcut göçmen yasasını doğru bulmuyor.

ALMANYA´DA MÜLTECİ KRİZİ BÜYÜYOR! SEÇMENİN GÜVENİ KALMADI

Almanya´da mevcvut göçmen yasası krizi büyüyor. Bild gazetesinde yayımlanan bir ankete göre, kamuoyunun yüzde 57´si Merkel´in müteci sorunundaki tutumuna karşı çıkarak, başbakana olan güvenini kaybetti. Yüzde 33´ü ise Merkel´in söylemlerini doğru buluyor ve son olarak yüzde 10´u çekimser cevap verdi. 

SEEHOFER´E GÜVENSİZLİK DAHA ÇOK

Horst Seehofer ile son günlerde mülteci konusunda fikir ayrılığına giren Merkel´e güvensizlik artmış olsa da, anket sonuçklarına göre, Alman halkı Seehofer´in söylemlerine çok daha az kulak asıyor, çok daha az katılıyor. 

KOALİSYONDA KRİZ

Almanya´da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer arasında sığınmacı ve iltica konularının çözümüne ilişkin yaşanan görüş ayrılığı koalisyonda krize neden oldu.

Seehofer´in başka bir Avrupa Birliği (AB) ülkesinde önceden kayıt altına alınan, Almanya´da daha önce iltica talebi reddedilen veya belgeleri olmayan sığınmacıların ülke sınırlarından geri çevrilmelerini öngören planına karşı çıkan Merkel, bu konuyu tek taraflı değil AB ülkeleriyle çözmek istiyor.

Merkel, iki gün önce Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Yasa dışı göç konusuna Avrupa´da birlikte cevap vermemiz gerekiyor. Bu çok önemli. Ben bu konunun Avrupa´ya ağır zarar verecek potansiyele sahip olduğuna inanıyorum" ifadesini kullanarak konunun önemine işaret etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER