Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alman tankı rahatsızlığı

Ersoy Dede- 26.01.2018

Alman tankı rahatsızlığı

Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin dış politika sözcüsü Jürgen Hardt Zeytin Dalı harekâtı nedeniyle NATO´nun harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Hardt´a göre, tek başına Almanya´nın baskısı sonuç vermeyecek. NATO´nun topyekün bir tavır alması gerekiyor..  Bunları söylediği radyo programında Jürgen Hardt, Alman Leopard tanklarının da sahada kullanılmasına karşı olduğunu, Türkiye ile bu yüzden savunma sanayi işbirliğinin gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.. Alman Haber Ajansı´nda çıkan Michael Fischer imzalı bir haber yorumda da, Türkiye´deki Leopard tankların, NATO ittifak bölgesinin savunması dışında kullanılmaması gerektiği yazıldı.. Şimdi bir saniye.. Suriye´de PKK ile girilen mücadelede eğer Alman Leopard 2´lerle, PKK´ya verilmiş olan Milan Tanksavar roketleri karşı karşıya gelmişse bu sorun Türkiye´nin sorunu değil. Terör örgütlerini silahlandıran Almanya´nın kendini sorgulaması lazım bu anlamda.. Ben Almanların derdini de anlıyorum. Kendi, tanksavarları, kendi tanklarını vurup da saf dışı bırakırsa, uluslararası silah tüccarı Almanya´nın karizma çizilecek. Merak etmesin. Mehmetçik o teröristleri, hepinize rağmen Burseya Dağı´na gömüp geri döner. Rahat olun.. 

 

?Durduk, durduk, vurduk´ ne demek?

Zeytin Dalı Harekatı başladığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle diyordu.. 

?.. Durduk, durduk, durduk ve bir gece ansızın vurduk..?

O günün sıcaklığı içinde çok kişi anlamadı. Ama Erdoğan dedi ki aslında, diplomasiye çok uzun zaman şans verdik.. Hatta gerektiğinden fazla şans verdik. ´Durduk´ Cenevre sürecini izledik.. ?Durduk´ Astana´dan çıkan kararları uyguladık.. ?Durduk´ Soçi´nin hayata geçip geçmeyeceğini bekledik.. Her türlü diplomasiye şans tanıdık.. ABD´nin, ?bir daha PKK´lılara silah vermeyeceğiz´ sözünün yerine gelip gelmediğini görmek için sabırla bekledik.. Bu saatten sonra kimse Türkiye için diplomasiye şans vermedi diyemez. 

 

Bize müstehak

Meteoroloji Mühendisleri Odası bir karar almış. Bundan böyle meteoroloji mühendisleri mülakat başına 750 lira para almadan televizyonlara çıkmayacak. Şimdi biz, meteoroloji mühendisleri odasının sistematik olarak advertise yapmasına müsaade edip, sistemi bunun üzerine kurduktan sonra, ?para almadan çıkmam´ demelerine neden şaşırıyoruz ki?.. Bakın bir isim var, sürekli ekranlara çıkan.. Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse.. 4 Ocak 2018´de İstanbul için ?zemheri´ (kara kış) uyarısı yapmış.. Bundan sadece 9 gün sonra 15 Ocak 2018´de tropikal iklime doğru gidişat yaşandığını söylemiş. Şimdi bir meslektaşım da, bir hafta arayla aynı lokasyon için önce kara kış ardından da tropikal iklim uyarısı yapan uzman mı olur?´ diye sormadığı için, bize müstehak kardeşim.. 

  

Sen kimsin de tapu dağıtıyorsun?

Başlıktaki söz Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ait.. 29 Mart 2014´teki Kartal mitinginde söylediğinde yanındaydım.. CHP´li Kartal Belediye başkanının vatandaşa verdiği tapu sözünü böyle eleştirmişti Erdoğan.. ?Tapu dağıtacak merci sen değilsin ki´ demişti.. Şimdi Kartal tapu müdürlüğü 22 Ocak´tan itibaren tapu dağıtımına başladı. Bir de baktım ki Kartal Belediyesi bunu propaganda malzemesine dönüştürmüş. Arz edeyim..Kartal Soğanlık ?Yeni Mahalle´ gecekondu önleme bölgesinde kalan tapusuz evlerle ilgili çalışma AK Parti Kartal ilçe teşkilatı ile İstanbul Büyükşehir, Milli emlak ve Bakan Mehmet Özhaseki arasında uzun zamandır devam eden görüşmeler neticesinde sonuca ulaştı. Belediye başkanıyla ilgisi yok yani.. 



Anahtar Kelimeler: Alman tankı rahatsızlığı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz