Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMAN POLİTİKACIDAN MESUT ÖZİL´E DESTEK

Eski Almanya Başbakanı Schröder, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından milli takımı bırakan Mesut Özil´e yeteri kadar anlayış gösterilmediğini söyledi.

ALMAN POLİTİKACIDAN MESUT ÖZİL´E DESTEK

28. 08. 2018 Salı

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından milli takımı bırakan Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil´e yeteri kadar anlayış gösterilmediğini söyledi. 

Sky televizyonuna açıklamalarda bulunan Schröder, Almanya´da son dönemde sıklıkla gündeme gelen ırkçılık tartışmalarından memnun olmadığını belirtti.

"Yeteri kadar anlayış gösterilmedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektiren Mesut Özil´in siyasi mesaj vermek istemediğini söyleyen Schröder, "Mesut Özil´e yeteri kadar anlayış gösterilmedi." dedi.

Mesut Özil´in babasının işçi, annesinin ise temizlikçi olarak çalıştığını ve "altın koşullarda" yetişmediğini ifade eden Schröder, "Mesut sadece, ´Cumhurbaşkanım, beni dikkate alıyor.´ dedi. Bunu söylemesinde ne sorun var? Bu konunun çok fazla abartılmamasını umut ederdim. Bu daha mantıklı olurdu." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan´ın yanı sıra İngiltere Premier Lig´de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında bir etkinlik çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra´da buluşarak fotoğraf çektirip, kendisine formalarını hediye etmişlerdi.

Bu fotoğrafın ardından Almanya´da Mesut Özil ile İlkay Gündoğan´a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmış, Mesut Özil, Rusya´nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası´ndan sonra kendisine yönelik ırkçı ve ayrımcı saldırılar gerekçesiye Almanya Milli Takımı´nı bıraktığını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER