Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alman ordusunda İran casusu alarmı

Alman ordusunda görevli Afgan asıllı bir çalışının yüksek gizlilikteki bilgileri yıllardır İran istihbaratına verdiği tespit edildi.

Alman ordusunda İran casusu alarmı

Alman ordusunda (Bundeswehr) tarihi bir casusluk skandalı yaşandı. Spiegeldergisinde yer alan habere göre Federal Kriminal Dairesi,  yıllardır orduya ait yüksek gizlilikteki bilgileri İran istihbaratına veren bir çalışanı salı günü tutukladı. 

Federal Savcı Peter Frank 50 yaşındaki Abdul-Hamid S.´ye istihbarat  casusluğu suçlamasında bulundu. Afgan asıllı zanlı Alman ordusunda dil değerlendirme uzmanı ve yabancı ülkeler danışmanı olarak çalışıyor. Hamid S.´nin uzun yıllar İran istihbaratına bilgi verdiği açıklandı. Hamid S.´nin  çalışma alanında Alman ordusunun Afganistan´daki görevleri hakkında gizli enformasyonlar ve Alman güvenlik birimlerinin bu bölgelerdeki hedefleri hakkında bilgiler de bulunuyor. 
 
Yabancı istihbarat örgütlerinin Almanya´nın güvenlik ağlarına sızma vakaları çok sık rastlanan bir durum değil. Almanya´da en son Alman Haber Alman Teşkilatı (BND) çalışanı Markus R.´nin 2013 yılından CIA adına çalıştığı ortaya çıkmıştı. R.´nin aynı zamanda Rus istihbaratına da bilgi verdiği belirlenmişti. 
 
İran istihbaratının Avrupa´da son yıllarda sürdürdüğü aktiv istihbarat çalışmaları dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Avusturya´da akredite olan İranlı bir diplomat Belçika´da sürdürdüğü istihbarat faaliyetleri dolayısıyla Almanya´da tutuklanmıştı.  Ayrıca İranlı hackerlerın Alman hedeflere yönelik faaliyetleri de tespit edilmişti.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER