Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMAN BAKAN MAAS´TAN TRUMP´A TEPKİ: FAR TUTULMUŞ TAVŞAN GİBİ OTURMAYIZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini açıklayan ABD Başkanı Trump´a karşı kendi çıkarlarını savunmaları gerektiğini söyledi.

ALMAN BAKAN MAAS´TAN TRUMP´A TEPKİ: FAR TUTULMUŞ TAVŞAN GİBİ OTURMAYIZ

Avrupa Birliği ülkeleri ile ABD arasında vergi savaşı gün geçtikçe kızışıyor, AB´den Donald Trump´a tepkiler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD´nin casus papaz Brunson üzerinden Türkiye ekonomisini hedef alan yaptırımlarına karşı çağrıda bulunarak, "Avrupa, ABD´nin Türkiye´ye yaptırımlarına tepki göstermeli" diyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Bild gazetesine verdiği röportajda Amerikan yönetimine karşı Avrupa´nın kendi çıkarlarını koruması gerektiğini söyledi. 

"FAR TUTULMUŞ TAVŞAN GİBİ OTURMAMALIYIZ"

ABD´nin ekonomik yaptırımlarına ve tarifelerine karşı "far tutulmuş tavşan gibi oturmamalıyız" diyen Alman Bakan Mass, "Kendi çıkarlarımızı korumalıyız. Sadece 80 milyon Alman için konuşmuyorum. Burası Avrupa ve burada 500 milyon insan yaşıyor" diye konuştu.

"TRUMP´LA ABD´NİN GERİ KALANINI BİR TUTMAK ZOR OLUR"

Trump ile Amerika´nın geri kalanını bir tutmanın bir hata olacağını söyleyen Maas, "Trump´ın Avrupa´yı Rusya ve Çin´le aynı gruba koyup ABD´nin düşmanı ilan etmesi beni şaşırtıyor. Trump´la ABD´nin geri kalanını bir tutmak bir hata olur. Amerika, Beyaz Saray´dan atılan tweetlerden fazlasıdır" ifadelerini kullandı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER