Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Yalçın 3600 ek gösterge hakkında konuştu: Kimse ben yokum diyemez

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 3600 ek gösterge hakkında değerlendirme yaptı. Ek göstergeye son anda diğer meslek gruplarının da eklendiğini belirten Yalçın, "Kimse ben yokum diyemez" dedi.

Ali Yalçın 3600 ek gösterge hakkında konuştu: Kimse ben yokum diyemez

3600 ek göstergede ilk taslak metnin ortaya çıkmasının ardından maaşlara yansıyacak zam oranı belli oldu. 4 yıl önce söz verilmesine rağmen toplu sözleşmenin ardından hükümetin 2022 programına giren 3600 ek gösterge vaadinde ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkmasıyla birlikte otuz yıllık hizmeti bulunan memurların ikramiyeleri en az 34 bin lira artacak. Maaşlara ise yüzde 20-25 oranında zam yansıyacak.

ALİ YALÇIN: TOPLANTI SAATİ 3600 EK GÖSTERGE İÇİN GECİKTİ

6. Dönem Toplu sözleşme sürecini değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, düzenlemenin öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ile sınırlı olmayacağı söyledi. Yalçın, "Talebimiz meslek gruplarının genişletilmesi yönündeydi. Son aşamada sözleşmeye eklendi." dedi.

Maaş artışları dışında 11 hizmet kolu için 7 milyar liralık yıllık kazançla masadan kalktıklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşmelerin son gününde toplantı saatindeki gecikmenin ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlara yönelik müzakerelerden kaynaklandığını belirtti.

Yalçın, "Toplu sözleşme görüşmelerinde bugüne kadar 'ek göstergenin yeri bura değil' denilerek ertelendi. İlk defa hükme bağlandı ve gelecek yıl tamamlanacak. Kapsam daralmasını uygun bulmayız. Başından beri meslek gruplarının genişletilmesi yönündeydi talebimiz. Son aşamada geniş bir konsept baz alındı. Kimsenin 'içinde ben yokum diyeceği' bir durum söz konusu olmadı. Yaşama geçtiğinde emekli ikramiyelerinde 30 bin liranın üzerinde yükselme olacak. Memur maaşlarında da artış yaşanacak" değerlendirmesini yaptı.

AYLIKLARA YÜZDE 20-25 ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 yıl önce söz verdiği 3600 ek gösterge hayata geçmesiyle birlikte kapsamdaki memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyeleri yüzde 20-25 oranında artması bekleniyor.

Mevcut çalışmaya göre ek göstergesi 3000 bin olan dört yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis, din görevlileri, 2200 ek göstergesi olan hemşireler ve diğer 4 yıllık üniversite mezunu din görevlilerinin ek göstergesi 3600'e tamamlanacak

Yaklaşık 30 yıl hizmeti bulunan 3000 ek göstergeye tabi olanların mevcut emekli aylığı 4 bin 270 lira, 2200 ek göstergeye tabi olanların ise 4 bin 150 lira. 3600 ek gösterge hayata geçtiğinde emekli aylıkları yüzde 20-25 civarında artacak. 

3600 ek gösterge yasalaştığı zaman 30 yıllık hizmet süresinden emekli olan bir memurun yaklaşık 155 bin lira olan emekli ikramiyesi de 190 bin TL'ye çıkacağı tahmin ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER