Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Hamaney, zehirlenme vakalarıyla ilgili azami ceza çağrısı yaptı!

İran İslam İnkılabı Rehberi, İran'daki okullarda öğrencilerin zehirlendiğinden şüphelenilmesini "affedilemez ve büyük" bir suç olarak nitelendirdi, yetkilileri konunun üzerine gitmeye çağırdı.

Ali Hamaney, zehirlenme vakalarıyla ilgili azami ceza çağrısı yaptı!

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney,  “Öğrencilerin zehirlendiği kanıtlanırsa bu suçu işleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Onlar için af olmayacak” dedi.

HAMANEY, ULUSAL AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE KONUŞTU 

Dini lider Hamaney, Pazartesi günü İran'ın ulusal Ağaçlandırma Günü münasebetiyle fidan dikerken açıklamalarda bulundu. “Yetkililer, öğrencilerin zehirlenmesi konusunu ciddi bir şekilde takip etmelidir. Bu büyük ve affedilemez bir suçtur” dedi.

Ayetullah Hamaney, istihbarat ve kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere sorumlu organların, ajanlar ve üst aklın yanı sıra suçun kökenini bulması gerektiğini kaydetti. "Bu, toplumun en masum bireyleri olan çocuklara karşı işlendiği için bir suçtur. Ayrıca toplumda korku ve psikolojik güvensizlik yaratarak aileleri endişelendirmektedir. Bu konular ciddiyetle takip edilmeli ve failleri hüküm giyerse cezalandırılmalıdır. Onlar için af olmayacak. Cezalandırılmalılar ve cezaları ibret olmalı" dedi.

NE OLMUŞTU

Kasım 2022'den beri, bazı İranlı öğrenciler okuldayken zehirlenme belirtileri gösterdiler. Salgın, diğer şehirlere yayılmadan önce Kum şehrinde başladı. Çoğu durumda, öğrenciler solunum problemleri, mide bulantısı, yorgunluk ve baş dönmesi yaşarken, bazı öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

İBRAHİM REİSİ TALİMAT VERDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İstihbarat ve İçişleri Bakanlarına zehirlenme vakalarını takip etme talimatı verdi. Reisi pazar günkü kabine toplantısında olayı, "Düşmanın öğrencilerin ve ebeveynlerinin kalbinde korku yaratmaya yönelik yeni komplosu, bir suç ve insanlık dışı bir eylem" olarak nitelendirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER