Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ali Bayramoğlu: HDP’nin seçim sosyolojisi içinde kilit bir konumu var

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, KARAR TV’nin Sadece Gündem programında Taksim Patlamasının siyasi yansımalarını ve AK Parti’nin HDP ile yeniden görüşmesini ele aldılar.

Ali Bayramoğlu: HDP’nin seçim sosyolojisi içinde kilit bir konumu var

karar.com'dan Ubade Evli'nin "konu ile ilgili" haberi...

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan gündemin öne çıkan gelişmelerini Sadece Gündem'de değerlendirdi.

Konu ile ilgili program videosunun linki: https://youtu.be/Jvi62orzc3k

AK Parti’nin HDP’yi ziyareti ve daha sonra AK Parti’nin bölge milletvekillerinden gelen açıklamalara değerlendiren Bayramoğlu, “Buradan bir Çözüm Süreci’nin kapısı belki açılmaz ama Kürtlerle şu veya bu araçla, şu veya bu şekilde, bu kez başka aktörler üstünden bir siyasi temas söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

Taksimdeki patlamayı kimin gerçekleştirdiği ile alakalı devletin açıklamalarına rağmen bir şüphenin olduğunu kaydeden Bayramoğlu, “Keyfileşme varsa, devletin partizanlaşması söz konusuysa, Osman Kavala örneğinde olduğu gibi keyfi hükümler veriliyorsa, bir tür kurgu senaryoları topluma ‘budur’ diye kabul ettiriliyorsa, o zaman sorular, şüpheler artabilir. Özellikle böyle hadiselerde bu tür şüpherlerin evlerde arttığı kanaatindeyim.” diye konuştu.

HDP’nin şu anki konumuna değinen Bayramoğlu, “Evet, HDP, PKK ile bağlantılı olarak görünüyor olabilir. Böyle bir ilişkisi de olabilir. Ama bütün bunlara rağmen başka bir konumu var. Türk siyasetinin içinde, seçim sosyolojisinin içinde kilit bir konumu var.” şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER