Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Akdeniz´de 19 gündür bekleyen düzensiz göçmenlerin durumu çözüme kavuştu

Akdeniz´de Alman sivil toplum örgütüne ait iki gemide 19 gündür bekleyen 49 düzensiz göçmenin karaya çıkartılmaları ve AB ülkeleri tarafından kabul edilmeleri yönünde anlaşma sağlandı.

Akdeniz´de 19 gündür bekleyen düzensiz göçmenlerin durumu çözüme kavuştu

Malta Başbakanı Joseph Muscat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Akdeniz´de Alman sivil toplum örgütüne ait iki gemide 19 gündür bekleyen 49 düzensiz göçmen için çözüm bulunduğunu duyurdu. 

Düzensiz göçmenleri bulunduran iki geminin Malta´ya getirileceğini belirten Muscat, daha sonra AB ile varılan anlaşma gereği 8 AB ülkesine dağıtılacağını kaydetti.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 49 düzensiz göçmenin İtalya, Almanya, Fransa, Portekiz, İrlanda, Romanya, Lüksemburg ve Hollanda´ya dağıtılacağı bildirildi.

Diğer yandan AB´nin Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos da konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaparak, "Çabalarımızın sonuç vermesinden ve göçmenlerin Malta´da karaya çıkartılacak olmalarından mutluyum. Göçmenlerin karaya çıkmasına izin vermesinden dolayı Malta´ya, göçmenleri kabul ederek dayanışma gösterdikleri için de diğer AB ülkelerine övgülerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla Akdeniz´de kurtarılan 49 düzensiz göçmen hiçbir AB ülkesinin kendilerini kabul etmemesinden dolayı 19 gündür denizde bekliyordu.

Malta açıklarında bulunan, Alman sivil toplum örgütlerine ait gemilerden Sea Watch 3´de 32, Sea Eye´da ise 17 düzensiz göçmen İtalya´da Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio´nın ortaya attığı "sadece kadın ve çocukları kabul edeceğiz" önerisine karşı çıkmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER