Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak Parti milletvekili: HDP kapatılırsa bu halkı cezalandırmak anlamına gelir

MHP, HDP’nin kapatılması için dava açacağını duyurdu. Ak Parti ise parti kapatmaya karşı.

Ak Parti milletvekili: HDP kapatılırsa bu halkı cezalandırmak anlamına gelir

MHP, HDP’nin kapatılması için dava açacağını duyurdu. Ak Parti ise parti kapatmaya karşı.

Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde parti kapatmaların hiçbir olumlu sonucu olmadığını söyledi.

 Bölgenin içinden gelen bir isim olan Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Kurtulmuş’a destek açıklaması yaptı.

Gülaçar, Sputnik’e yaptığı değerlendirmede kapatılan partilere desteğin daha fazla büyüdüğüne dikkat çekti.

Gülaçar, “Üstelik bir de halk desteği varsa parti kapatma kararı halkı cezalandırmak manasına geliyor. Ayrıca istenilen maksat da tam olarak hasıl olmuyor. Zira halk da ilk seçimde kapatılan partinin ardılı olan partiye daha fazla destek veriyor” dedi.

1960 darbesinden sonra kapatılan Demokrat Parti yerine kurulan Adalet Partisi ya da art arda kapatılan Milli Nizam Partisi, Fazilet ve Refah partilerinde konuyu tecrübe ettiklerini kaydeden Gülaçar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçmen şunu söylüyor, ben vatandaşlık hakkım gereği bir oy kullandım. Bu oyu da illegal bir partiye vermedim. Yasaların müsaade ettiği partilere oy verdim. Partiyi kapatırsan benim vatandaşlık hakkıma sınır çekmiş olursun.”

Seçmenler, parti kapatma yoluna gidilirse illegal bir şekilde hareket eden parti ve yöneticilerine hesap sormaktan çok partizan duygularla ya da mağduriyet söylemleriyle hareket eden partiye bile desteğini artırabileceğini belirten Gülaçar, “Dolayısıyla parti kapatmak yerine suçu sabit siyasilerin hangi suçlara bulaştığını, Türkiye aleyhine nasıl faaliyetler içinde olduğu, masum binlerce genci manipüle ederek hayatlarını nasıl heder ettiğini ortaya koymak gerekiyor. Böylece seçmen zaten o partilere gereken dersi verecektir” diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER