Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ak Partili Naci Bostancı: ´Ak Parti´nin çıkarması gereken dersler var´

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili değerlendirme bulundu. Ak Parti´nin düşünmesi gereken hususlar var diyen Bostancı, Bahçeli´nin tartışılan sözlerini destekledi.

Ak Partili Naci Bostancı: ´Ak Parti´nin çıkarması gereken dersler var´

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin, "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" açıklamasını değerlendirdi. "Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir"  diyen Bostancı, Bahçeli´nin önerisinin kıymetli olduğunu söyledi. 

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Seçim sonuçlarına bakıldığında, partilerin genel anlamda bir başarılarının olmadığını söyleyen Bostancı, partilerin seçim sonuçlarından çıkarması gereken dersler olduğunu söyledi.

´AK PARTİ´NİN DÜŞÜNMESİ GEREKEN HUSUSLAR VAR´

Ak Parti´nin de "Niye metropollerde oylarım düştü?" diye düşünmesi gerektiğine dikkat çeken Bostancı şöyle dedi:

 

"Ankara ve İstanbul gibi metropollere ilişkin durum, geçmişte kesin başarılar kazanırken, şimdi bir tür itirazlarla uzayan sürece tabi olması mutlaka düşünülmesi gereken bir durum ve değerlendirilecektir. Mahalli yönetimlere ilişkin kendine has niteliklerden dolayı adaylardan tutun mahalli figürlerin toplumla kurduğu genel siyasetin dışındaki sözleşmelere varıncaya kadar geniş bir alanda düşünmemiz gereken bazı parametreler var."

´AMAÇ HİZMETLERİN VATANDAŞA DAHA İYİ İNTİKAL ETMESİ´

Bostancı, Bahçeli´nin, "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" önerisini de değerlendirdi. Bostancı, şöyle dedi:

"Sayın Bahçeli, büyükşehirlere ilişkin, kamu hizmetinin daha iyi verilmesi ve büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı arasında, hizmet etme çalışmalarını, çabalarını sekteye uğratacak siyasal farklılıkların olmaması için, bu değerlendirmeyi yaptığı kanaatindeyim. Amaç, burada hizmetlerin vatandaşlara daha iyi intikal etmesi. Formülün nasıl olacağı, nasıl yapılacağının arkasındaki asli unsur olarak son derece kıymetlidir. Sadece MHP´nin değil, bütün siyasi partilerin düşünmesi gereken bir husustur. Sayın Bahçeli, bir öneride bulundu. Bu çok kıymetlidir. Büyükşehirler üzerine bizim geçmişte de değişik müzakerelerimiz vardı, ´daha iyi nasıl bir hizmet verilir?´ diye. Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir ama bunlar ortak mutabakat ile yapılır."

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER