Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti´den son dakika yeni kabine açıklaması

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, 23 Haziran seçimi sonrası gündeme gelen yeni kabine iddialarıyla ilgili olarak son dakika açıklamasında bulundu.

AK Parti´den son dakika yeni kabine açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın AKP´li milletvekilleriyle parti genel merkezindeki kahvaltıda bir araya geleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bostancı, yaptığı açıklamasında 23 Haziran İstanbul seçimi sonrası gündeme gelen kabine değişikliği ile ilgili "Revizyon kelimesi birazda yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir, yoksa sistemi ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afaki birtakım sonuçları şimdiden söylemenin manası yok." dedi. Bostancı ayrıca eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili de "Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak şekilde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil" açıklamasında bulundu.

Yeni Kabibe Açıklaması

23 Haziran´da İstanbul´u 806 bin oy ile kaybedilmesinden sonra gündeme gelen kabine değişikliği ve revizyonu ile ilgili açıklamada bulunan Bostancı, "Revizyon kelimesi birazda yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir" diyerek şunları kaydetti:

 

"Sisteme ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afaki birtakım sonuçları şimdiden söylemenin manası yok. Bu sadece bir değerlendirme, sistemin bir yıllık uygulamasına ilişkin bir değerlendirme. Bunu ikinci yıl yapar, üçüncü yılda yapar, dört yılda yapar ve her yıl yapabilir. Dolayısıyla mesele uygulamanın değerlendirmesi"

CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi Tartışmaları 

1. yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini´nin ABD´li McKinsey şirketi tarafından hazırlandığı ortaya çıkarken bakanlıkların işleyişi ile AK Parti içinde de eleştirilen sistem ile ilgili yaşanan tartışmalar için Bostancı, "Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak şekilde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil, sadece sisteme ilişkin bir değerlendirmedir" dedi.

"Bürokratik kurumlarda kendi yapıp ettiklerine ilişkin zaman zaman dönüp ´ne yaptık ne ettik´ diye bir değerlendirme yaparlar." açıklamasında bulunan Bostancı, "Sisteme ilişkin de bizim yaptığımız çalışmanın mahiyeti budur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medya

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER