Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti´den CHP´nin "AK Parti, PYD ile görüşüyor" iddiasına yönelik açıklama...

CHP, ABD´li bir yetkiliye dayandırarak, hükümetin PYD ile görüştüğünü iddia etti. AK Parti´den yalanlama geldi.

AK Parti´den CHP´nin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, Suriye´de PKK ve PYD ile görüşmeler yapıldığını öne sürdü.

?Bu ortaya çıkmasın diye mi bu kadar telaş içindeler?? diyen sözcü, ABD savunma bakan yardımcısının 18 Nisan´daki basın toplantısında ?Suriye Demokratik Güçleri ile Türkiye arasında birçok meşru konuda doğrudan görüşmeler devam ediyor? ifadelerini kullandığını dile getirdi.

Öztrak, şöyle devam etti: ?Kimler var bunun içinde, bunun ana unsuru kim? PKK/PYD. ?Meşru konu´ ne demek? Yani ne yapıyorlar? Dün Mehmetçik´imizi şehit edenlerle bunlar doğrudan görüşüyormuş. Bu doğru mu? ABD savunma bakan yardımcısı bunu söylüyor.

Bu açıklama pek çok soruyu akla getiriyor. Saray ve onun bekçisi, dışarıda PKK/PYD ile yürüttükleri bu müzakerelerin üstünü örtebilmek için mi içeride Kuvayı Milliye´nin devamı olan partimize, genel başkanımıza ipe sapa gelmez suçlamalarda bulunuyorlar? Bu doğrudan görüşmeler ne zaman başladı? Bu görüşmelerin içeriği ve amacı nedir? Bu teröristlerle kaç kez görüşüldü??

AK Parti´den yalanlama geldi

Açıklamadan saatler sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Öztrak´ın açıklamalarına Twitter´dan yanıt verdi. Çelik, CHP´nin bir kez daha yabancı bir devletin yetkilisi referans vererek hükümeti suçladığını aktardı. Çelik, iddiayı ?yalan´ diye nitelerken, ?kendi devletini suçlayan çarpık zihniyetle karşı karşıya kalındığını´savundu.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizzat CHP genel başkanı ve yöneticileri, ?PYD/YPG terör örgütü değildir. PYD/YPG Türkiye´ye saldırmaz´ demişlerdi. Şimdi savundukları PYD ve YPG ile hükümetimizin görüştüğü iftirasını atarak, başka devletlerin yetkililerinin propagandalarına sahip çıkıyorlar. CHP´ye kendi sözlerini hatırlatarak eleştiri getirdiğimiz zaman ?Biz Kuvayı Milliye´nin devamıyız, bize böyle şeyler söylenemez´ diyorlar. Başka devletlerin sözlerini esas alarak kendi hükümetine ve devletine karşı siyaset üretene Kuvayı Milliye denemez.?

Kaynak: Medya

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER