Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti´den Cahit Zarifoğlu iddialarına yanıt: Baştan aşağı yalan

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yazar Cahit Zarifoğlu´nun Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünce "Bir Değirmendir Bu Dünya" isimli kitabının yasaklandığı iddiasıyla ilgili olarak, "Baştan aşağı yalan. Baştan aşağı yanlış" dedi.

AK Parti´den Cahit Zarifoğlu iddialarına yanıt: Baştan aşağı yalan

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Lapseki ilçesinde doğal gaz kullanımının başlaması dolayısıyla belediye binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çanakkale´nin hiç hak etmediği bir şekilde sosyal medyada ana gündem olduğunu söyledi.

´BAŞTAN AŞAĞI YALAN´

Cahit Zarifoğlu´nun, medeniyetin en kıymetli yazarlarından birisi olduğunu belirten Turan, şöyle konuştu:

"Zarifoğlu başımızın tacıdır. Kitaplarını okumaktan özel bir onur duyduğumuz az insandan biridir. Zarifoğlu´nun Çanakkale´de kitapları yasaklandı diye bir iddia ortaya kondu. Baştan aşağı yalan, baştan aşağı yanlış. Biz Zarifoğlu´nun kitaplarını yasaklamak bir tarafa, okumak için, okutmak için özel gayret ederiz. Nerede hatırası var, dinleriz. Nerede makalesi, kitabı var, okumak isteriz. Ancak bundan epey bir süre önce 2018 Mayıs´ın da teknik liselerde okunması üzerine Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz 5 kitap tavsiye etmiş. Olayın bir defa bakanlıkla, hükümetle, başbakanla, bakanla alakası zaten yok."

Çanakkale´de teknik liselerde okuma çalışması kapsamında 5 kitabın tavsiye edildiğini, konunun tavsiyeden başka bir şey olmadığını anlatan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Satılan yok, dağıtılan yok, alınan yok. Öğrenciye diyor ki, ´şu 5 kitabı oku´ okuma kampanyası. Ardından bir şikayet olmuş. Bu kitaplardan birinde bir siyasi parti eleştiriliyor diye, bunu değil de başka bir kitap tavsiye edelim denmiş. Komisyon bakmış, eyvallah maden öyle bunu değiştirelim diyerek, değiştirme kararı almış. İsteyen Zarifoğlu kendi alır, isteyen sendika, isteyen vakıf, isteyen dernek satar, dağıtır baş tacı. Ama Milli Eğitim, teknik liseye tavsiye ederken onu değil de bunu okuyun demiş. Mesele bundan ibaret. Dünden beri Çanakkale´de kitap yasak diye bir kampanya var. Sakın ha gaza gelmeyeceğiz. Habersiz, temelsiz, belgesiz hiç bir iddiaya kapı açmayacağız. Dün bu konunun gündem olmasını üzüntüyle izledik. Biz Cahit Zarifoğlu´nun kıymetini bilen insanlarız. Onun ne olduğunu bilen insanlarız. Böyle bir gündem olmasından dolayı da çok müteessir olduk."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER