Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AK Parti´de 3 dönem kuralı kalktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin ´kısa olması´nı gerekçe göstererek üç dönem kuralının kaldırıldığını açıkladı.

AK Parti´de 3 dönem kuralı kalktı

Hürriyet´in haberine göre, AK Parti Kongresi´nde üç konuda önemli tüzük değişiklikleri yapılacak.  Bizzat AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu´nun Kongre konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;

1- SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU KURULUYOR- AK Parti, Davutoğlu´nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir "Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.

2- İKİ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR- Davutoğlu, ayrıca Partide iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak.


3- ÜÇ DÖNEM KURALI KALKIYOR- Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Parti dönem kuralı kalktı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER