Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ağıtlar Evinde Uyumak

Şair ve yazar Mustafa uçurum, Abdulbaki İşcan´ın Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasından çıkmış bulunan ?Ağıtlar Evinde Uyumak? adlı eseri değerlendirdi.

Ağıtlar Evinde Uyumak

Ağıtlar Evinde Uyumak, Abdulbaki İşcan´ın kitabı. Severek okuduğum kitapta on altı yazı var. On altı kapı aralanıyor sayfaların arasından. Tutkulu, sorumluluk bilincinin güçlü olduğu, coğrafyası dünya olan yazılar çıkıyor karşımıza.

Anlatımı içten İşcan´ın. Şiirin ruhunu yokluyor birçok yazı. Özgün ifadelerle beslenen yazılar kendini okutturuyor ve içinizde kalıyor cümleler.

?Derdimi götürsen uzaklara diyorum sonra getirsen geri.?

?Rüzgâr! Alınlarına kına çalınmış süvarilerin aklını kim çeldi??

Ne depremler gördüm ben, ne sarsıntılar yaşadı bin bir emekle oyulan şu taşlarım.?

Hatırlatan ihmalimizi bize, uyaran zayıflığımız bizim.?

Duygu yoğunluğu ile kaleme alınmış lirik iç geçirmelerini okuyoruz İşcan´ın. Mümin hassasiyetini hiç terk etmiyor. Her cümlenin üzerinde derin bir bakış açısı var. Bu tarz anlatıma en güzel örnek ?Umuda Yürümek? yazısı. Yola düşüyoruz. Yazar bizi de çağırıyor çölün sıcaklığına. Hz. İbrahim, Hz. İsmail, Hz. Sare ve Hz. Hacer yol arkadaşımız.  Ne olursa olsun umut hiç bitmiyor. Çünkü mümin ümitsiz olamaz. Yürüdükçe açılıyor yollar.

Merhamet gidince dünyada geriye derin ağıtlar kalıyor. Bu ağıtı birçok yazıda görüyoruz. Yazmanın vermiş olduğu sorumluluğun farkında olarak yazıyor İşcan. Ağıtlar Evinde Uyumak´taki göndermeler birçok yazıda çıkıyor karşımıza.

?Merhametini kaybetmiş bir dünyada yaşamaktasınız. Aklın, kalbin ve bedenin pazara çıktığı bir dünya bu.?

?Selam verecek birilerini aramıyorsanız sokaklarda, mutlu insanların olduğu mahalleler yoksa hayırlı işler diyemiyorsanız dükkân sahiplerine, sevdiklerinize aklınızı düşürmeye fırsat vermiyorsa zaman, neye yarar şehirler??

Abdulbaki İşcan´ın kitabı ruha şifa olacak mesajlarla okuyuculara gönderilmiş bir mektup hassasiyetinde. Okuruna ulaşmasını diliyorum.

Abdulbaki İşcan- Ağıtlar Evinde Uyumak- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları- 2018



Anahtar Kelimeler: Ağıtlar Evinde Uyumak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz