Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AGD MEYDANLARA İNDİ! İSRAİL´E ŞİDDETLİ KARŞILIK VERİLMELİDİR

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul ve Ankara Şubesi, Büyük Dönüş Yürüyüşü´ne katılan Filistinlilere destek verirken İsrail´e sert tepki gösterdi.

AGD MEYDANLARA İNDİ! İSRAİL´E ŞİDDETLİ KARŞILIK VERİLMELİDİR

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul ve Ankara Şubesi, MEMUR-SEN ile İHH´nın da katılımıyla gerçekleştirdiği programlarla topraklarına sahip çıkmak adına Büyük Dönüş Yürüyüşü´ne katılan Filistinlilere destek olurken, Filistinlilere saldıran terörist İsrail´e sert tepki gösterdi. İstanbul Saraçhane Parkı ve Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii´nde gerçekleşen programlara Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Yunus Genç, Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Şenver, Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği Genel Başkanı Selman Esmerer, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Tosun, Hamas Liderlerinden Sami Ebu Zuhri de iştirak etti.

ADIM ADIM İLERLİYORLAR

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Şenver,  Siyonizm´in nihai hedefine adım adım ilerlediğini belirterek, ?Siyonistler, tüm insanlığı kendilerine köle yaparak yönetecek seçilmiş ırk olduklarına dair inançlarının teoride kalmaması için 7-24 çalışıyor.  Birileri bu söylediklerimize ?komplo teorisi´ dese de olup biten ortadadır. Birileri ?her taşın altında Siyonizm aramayın´ dese de Siyonizm hiçbir taşın altı boş bırakmayacak planlar yapmaktadır. Filistin topraklarının işgali, Filistin halkının büyük bir kısmının sürgün edilmesi,  geride kalan Filistinlilerin Batı Şeria ve Gazze´ye sıkıştırılması,  Batı Şeria ve Gazze´deki yaşam alanlarının her geçen gün daraltılması, Kudüs´ün, ?İsrail´in birleşik ve ebedi başkenti´ ilan edilmesi en başından beri hedeflenen planın işletilmesidir? diye konuştu.

 

SİYONİSTLER İNSAN AVINA ÇIKTI

İşgalci İsrail´in tüm varlığıyla Filistin halkına zulmettiğini vurgulayan Şanver, ?Yaklaşık yedi ay önce, 30 Mart 2018´de, Toprak Günü´nün 42´inci yılında Filistinliler, hem yaşadıkları drama dikkat çekmek hem de taleplerinin uluslararası toplum tarafından dikkate alınmasını sağlamak amacıyla Büyük Dönüş Yürüyüşü başlatmışlardır. Siyonist İsrail, Gazze sınırına gelen tüm göstericilere karşı acımasızca yine silah kullanmıştır. Zaten son derece elverişsiz koşullarda yaşama mücadeleci veren Filistinliler, Büyük Dönüş Yürüyüşü´nden vazgeçmemiş ve sınırdaki gösterilere ısrarla devam etmişlerdir. Kadınlar, çocuklar, bebekler de dâhil hedef gözeterek adeta insan avına çıkan Siyonist rejim yetmiş yıldır olduğu gibi son yedi aydır da kan dökmeye devam etmektedir? ifadelerini kullandı.

Siyonizme karşı birlikte hareket edilmelidir

?Siyonist akıl tüm insanlığın baş belasıdır, tüm insanlığın düşmanıdır? diye vurgulayan Şanver, ?Uluslararası toplumdan, içeride ve dışarıda vicdan sahibi siyasi tüm aktörlerden beklentilerimiz şunlardır: İsrail´e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. İsrail´e karşı yaptırımlar uygulanırken Filistin halkının mağdur olmayacağı tedbirler alınmalıdır. En ufak bir şiddettin karşılığı İsrail´e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail´i besleyen ırkçılık, mezhepçilik, politikalarına prim verilememelidir. Toplumsal barış ve uzlaşmanın zemini hazırlanmalıdır. Filistin meselesinde sahip çıkan herkesle irtibat sağlanmalı, Siyonist akla karşı birlikte hareket edilmelidir. Filistin halkı istediği neticeyi alıncaya kadar ve netice alındıktan sonra da yalnız bırakılmamalıdır. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir? diye açıklamalarda bulundu.

 

?MÜSLÜMANLARIN ŞUURLU OLMASI LAZIM?

Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği Başkanı Genel Başkanı Selman Esmerer, ?İsrail şunu bilsin ki, biz ümmet olarak daima Siyonizm´e karşı mücadele edeceğiz ve Mescid-i Aksa´ya karşı hepimiz ölmeye hazırız. İsrail her gün katliamlarına devam ediyor. Ne çocuk dinliyor, ne de kadın. Gözünü kırpmadan kardeşlerinizi şehit ediyorlar. Siyonistlerin hesap vermesi için Müslümanların şuurlu olması lazım, ayağa kalkması lazım? dedi.

GAZZE BÜYÜK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜR

Filistin topraklarının yüzde 85´inin İsrail işgali altında olduğunu söyleyen Yunus Genç, ?Bugün Gazze Şeridi dediğimiz yer, 365 kilometre kadar bir alandadır. Yaklaşık 2 milyon Filistinli burada abluka ve ambargo altında yaşamaktadır. Gazze Şeridi´nde kilometrekareye 5 bin insan düşmektedir. Bu kadar yoğun bir nüfusun yaşadığı Gazze şehri dünyanın en büyük cezaevine dönüştürülmüştür. Abluka altında olan Gazze´de gıda, içme suyu, ilaç, barınma, eğitim ve alt yapı problemi vardır. 15 Mayıs 1948´de kitleler halinde topraklarından çıkarılan Filistinliler, bu güne Büyük Felaket Günü (Nekbe Günü) demişlerdir. 30 Mart 1976´da Celile bölgesinde Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuş, Filistinlileri bu topraklardan çıkarmıştır. Yaşanılan bu büyük felaketten sonra evlerine dönmek isteyen Filistinlileri, İsrail engellemiştir? diyerek yapılan zulme dikkat çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER