Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AFRİN´DEKİ TERÖRİSTTEN ´SİVİL KIYAFET´ İTİRAFI

PYD/PKK´lı terörist, Zeytin Dalı Harekatı´nda TSK ve ÖSO´dan, sivil kıyafetle gizlendiklerini itirafı etti.

AFRİN´DEKİ TERÖRİSTTEN ´SİVİL KIYAFET´ İTİRAFI

PYD/PKK mensubu bir terörist, örgüt mensuplarının Afrin´de Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nda hedef olmamak için sivil kıyafetler giydiğini ve halkın içinde gizlendiğini belirtti. 

Rusya´nın resmi Russia Today (RT) Arapça televizyon kanalı, Suriye´nin Türkiye sınırındaki Afrin bölgesinde bir teröristle yaptığı röportajı yayınladı. 

Röportajda, elinde silah bulunan teröristin sivil kıyafetler içinde olduğu görüldü. PYD/PKK´nın sivilleri istismar stratejisini ifşa eden terörist, "Biz burada zeytinler arasında sivil kıyafetle kendimizi koruyoruz." ifadesini kullandı. 

RT muhabirinin, "Neden sivil kıyafet giyiyorsunuz?" sorusuna da terörist, TSK ve ÖSO´nun Afrin içinde askeri üniformalıları hedef aldığını söyledi. Terörist, konuşmasında, sivillerin yaşadığı köylerin içinde varlık gösterdiklerini de itiraf etti. 

Afrin´deki sivilleri kendisine kalkan olarak kullanmaya çalışan PYD/PKK´nın, sivil yerleşimlere yoğun şekilde yuvalandığı ve halkın Afrin´den uzaklaşmaması için ilçe merkezinden çıkışları yasakladığı biliniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER