Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AFRİN´DE ÇATIŞMA: TÜNELDEN SIZAN TERÖRİSTLERDEN 23´Ü ÖLDÜRÜLDÜ, ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Son dakika haber! Afrin Harekatı´nda Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, teröristlerle çatışma çıktı. Ağır silahlarla tünelden JÖH ve PÖH ile koruculardan oluşan time saldıran teröristlerden 23´ü etkisiz hale getirildi. Şehit ve yaralılarımız olduğu bildi

AFRİN´DE ÇATIŞMA: TÜNELDEN SIZAN TERÖRİSTLERDEN 23´Ü ÖLDÜRÜLDÜ, ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Son dakika haber: Afrin Harekatı´nda maalesef kötü haber geldi. Raco bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit ve yaralılar olduğu öğrenildi. Yaralı askerler Hatay Devlet Hastanesi´ne getirildi. Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. 

23 TERÖRİST ETKİSİZ

Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, güvenlik güçleri ile PYD/YPG´li teröristler arasında çatışma çıktı. Ağır silahlarla saldırıda bulunan 23 terörist, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.


Yaralılar, helikopterle Hatay´a getirildi. 

TÜNELLERDEN SALDIRDILAR

Terörist grubu etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ele geçirmek için ilerlediği Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kişilik terörist grubu çıktı. Tünellerden çıkan teröristler, ellerindeki ağır silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başladı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan ve şehitlerin olduğu çatışmada bazı askerler yaralandı.

HELİKOPTER İSABET ALDI

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, teröristlerin bulunduğu Kel Tepe bölgesi sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. Teröristlerin saldırısında bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi.

18-03/01/resimid_9063451.jpg
Çatışmanın ardından bölgede helikopter hareketliliği yaşandı. 

JETLER BOMBALADI

Bunun üzerine havalanan jetler teröristlerin bulunduğu tepe bölgesine hava bombardımanı düzenledi. Uçakların bombalamasının ardından bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

18-03/01/resimid_9063455.jpg
TSK, teröristlerin tünelden sızma girişiminde bulunduğu Kel Tepe´yi bombaladı. Bölgeden yükselen dumanlar sınırdan da göründü.

4 KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Öte yandan, ÖSO Afrin´in batısındaki Raco bölgesinde Haydar, Caanka, Harap Saluk köyleri ile üç tepeyi terör örgütü PKK/YPG unsurlarından temizledi. ÖSO´nun ele geçirdiği üç köy ve tepenin, Raco´yu kuşatma altına almak için stratejik bir noktada olduğu ve Raco´nun teslim alınmasına yaklaşıldığı bildirildi.

Harekat kapsamında Şeyh Mehmetli köyü de terör örgütünden geri alındı. Söz konusu köyler, Raco´nun hemen kuzeyinde yer alıyor.

2222 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK´nın Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nda 41. güne girilirken, TSK´dan bugün yapılan açıklama ile etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 222´ye yükseldiği bildirildi.

ÖSO unsurları, köyleri teröristlerden temizleyecek operasyonun hazırlıklarını gösteren fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER