Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´AFRİN KURTULUŞ KONGRESİ´ GAZİANTEP´TE TOPLANDI

Kongrede 30 kişilik yerel meclis üyesi seçildi, 17 maddelik karar alındı. Kongre Sözcüsü Afrinli Kürt muhalif Şindi, Afrin´de yaşayan her kesimden kişilerin bu toplantıda yer aldığını, yerel meclis olarak alınan kararları uygulayacaklarını söyledi.

´AFRİN KURTULUŞ KONGRESİ´ GAZİANTEP´TE TOPLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin´in kaderini belirleyecek "Afrin Kurtuluş Kongresi" Gaziantep´te toplandı.

Kentteki bir otelde basına kapalı gerçekleşen kongreye, terör örgütü YPG/PKK´nın zulmünden kaçan Kürt, Arap, Alevi ve Ezidi 100´e yakın Afrinli katıldı.

Kongre Sözcüsü Afrinli Kürt muhalif Hasan Şindi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongrenin, Afrin´i yeniden inşa etmek ve halkın köylerine dönmesini sağlamak için toplandığını söyledi.

Afrin halkının, Türkiye´nin desteğiyle daha iyi yaşamasını sağlamak istediklerini dile getiren Şindi, "Bu şekilde bizler yolumuza devam edeceğiz. Afrin´de yaşayan her kesimden kişiler bu toplantıda yer aldı. 30 kişilik yerel meclis olarak aldığımız kararları uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK´nın Afrin´de çok fazla olumsuzluk yaptığını belirten Şindi, "Afrin´de bizim çok fazla problemimiz var. Bunları temizleyeceğiz. Yolların açılması lazım. Yardımların gitmesi lazım." dedi.

Sonuç bildirgesi

Kongrede yayımlanan sonuç bildirgesinde şu kararlara yer verildi:

"1 - Afrin ve köylerinde barışın ve güvenliğin sağlanması.

2 - Afrin´e tuzaklanan mayınların temizlenerek giriş-çıkışların güvenli şekilde sağlanması.

3 - Tüm toplumsal oluşumları (dinsel-ırksal ve mezhepsel) saygı ile karşılamak.

4 - Eğitim, sağlık ve adaletin düzenli şekilde sağlanması.

5 - Kadın haklarının korunması ve eşitliği.

6 - Halkta bulunan silahları arındırmak.

7 - Afrin´de cezaevinde bulunan parti ve fikir mensuplarının bırakılması ve ulusal barışa davet edilmesi.

8 - Şehir ve ilçelerin tüm idaresini Afrin´i oluşturan topluma, aynı zamanda uzman ve akademisyenler ile yeterlilik durumu bulunanlara verilmesi.

9 - Afrin halkı tarafından yerel meclisin seçilmesi, seçimlerin hukuki ve medeni sivil toplum kuruluşları tarafından gözetlenmesi ve düzenli şekilde yapılması.

10 - Son olaylardan sonra Afrin şehrinde heyetler oluşturarak mağdur olanların tespit edilerek yardım yapılması.

11- Hiçbir partiye mensup olmayan Afrin halkından, yerel emniyet güçlerinin oluşturulması, Afrin´in koruması ve emniyetin gerçekleşmesi.

12- Zorunlu askerlik olmaksızın yerel meclisin sandığından oluşan ücretler ile gönüllü emniyeti güçlerinin oluşturulması.

13- İntikam, nefret ve şiddetin ortadan kaldırılması, iç ve dış barışın gerçekleştirilmesi, saygı ve sevgi kültürünün ekilmesi ve tüm çevrenin Afrin´de emniyetin ve huzurun bulunduğunu ve terörden arındığını yaymak.

14- Tüm kuruluşların temiz ve teknokrat bir şekilde etkinleştirilmesi.

15- Medya özgürlüğü, demokratik eylemler ve fikir özgürlüğü.

16- Yakıt, elektrik ve su gibi ihtiyaçların temin edilmesi

17- Türkiye-Afrin arasında kapıların açılması, giriş ve çıkışların kolaylaştırılması."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER