Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Af ve andımız böldü anketler buluşturdu

İktidar, bir yandan ?kontrollü kavga ederken? diğer yandan arka kapı diplomasisi sürdürdüğü MHP ile büyükşehirler ittifakı için yeniden masaya oturdu

Af ve andımız böldü anketler buluşturdu

İktidar,  bir yandan ?kontrollü kavga ederken? diğer yandan arka kapı diplomasisi sürdürdüğü MHP ile büyükşehirler ittifakı için yeniden masaya oturdu. ?Andımız? ve ?Af? tartışmalarıyla iki parti arasında yaşanan gerilimi de anketlerden gelen sonuçlar ortadan kaldırdı.

Yerelde ittifak yapmanın teknik güçlüğüne ve ?Herkesin kendi yolunda yürüdüğü? bir ayın ardından, anketlerden gelen düşük oranlar ve büyükşehirlerin el değiştirmesi ihtimali AKP ve MHP´yi yeniden masaya oturttu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ittifak için bir araya gelerek düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde basına kapalı gerçekleşen kabul, saat 16.00´da başladı. Görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü. Erdoğan ile Bahçeli, son görüşmelerini 16 Ekim´de gerçekleştirmişti. 29 günlük ayrılıktan sonra yeniden MHP ile ittifak masasına oturuyor. Eğer muhalefet taban ittifakı ile Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Mersin, Adana gibi illerde toparlayıcı bir aday çıkarması ve AKP´nin de tek başına girmesi halinde bu illerde kaybetmesinin gelen anketlerle ihtimal dahiline girdiği kulislere yansıyor.

 

 AF VE ANDIMIZ, İTTİFAKI BÖLDÜ, ANKETLER BULUŞTURUYOR

Son bir aylık Cumhur İttifakı´ndaki ayrılık sürecinde yaşanan ?Andımız? ve ?Af? tartışmalarıyla iki parti arasında yaşanan gerilimin de anketlerde oyları düşürdüğü kaydediliyor. Anketlerde AKP´nin yerelde oylarının sürekli düştüğü bu nedenle de belediyelerin mevcut imajından dolayı birçok ilde mevcut başkanlar yerine yeni isimleri aday göstermek istediği belirtiliyor. MHP´nin de başta Ankara´da Melih Gökçek olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Manisa, Antalya, Mersin, Adana benzeri illerde güçlü aday gösterme niyeti de Erdoğan ve Bahçeli´yi ittifak masasına oturttuğu ifade ediliyor.

BOZDAĞ VE KURTULMUŞ YERELDE YOK!

İki liderin Ankara, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Manisa, Antalya, Bursa´yla ilgili ittifakı masaya yatırdığı konuşuluyor. Eğer yerelde işbirliği yapmanın güçlüğü aşılırsa, bazı yerlerde AKP´nin bazı yerlerde de MHP´nin adaylarının desteklenmesi bekleniyor. Belediye meclis üyeliği ile ilgili bir ittifakın düşünülmediği belirtiliyor. Bir diğer formül ise Cumhur İttifakı Adayı. Ancak bunun için hukuki zemin bulunmuyor. İttifakın bozulduğu 29 günlük süreçte MHP ile andımız polemiğine giren Bekir Bozdağ ile Numan Kurtulmuş´un, yeni süreçte yer almayacağı bildiriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER