Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği ?Yeni Dünya Düzeni ve Sivil Toplum? Başlıklı Konferans Düzenledi

Turgay Aldemir; bu kurumların aynı zamanda toplumsal sorunlara çözüm üreten, sorunların çözümüne katkı sunan kurumlar olması gerektiğini söyledi.

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği ?Yeni Dünya Düzeni ve Sivil Toplum? Başlıklı Konferans Düzenledi

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği 09 Aralık 2018 Pazar günü ?Yeni Dünya Düzeni ve Sivil Toplum? başlıklı bir konferans düzenledi. Programda Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir kalabalık bir topluluğa hitap etti.

Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının toplumun sesi olması gerektiğine dikkat çeken Aldemir, bu kurumların aynı zamanda toplumsal sorunlara çözüm üreten, sorunların çözümüne katkı sunan kurumlar olması gerektiğini söyledi.

Sivil toplum kurumlarının sistematik bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Aldemir, ?Her sistemin değer dünyamızla barışık bir zihne sahip olması gerekiyor. İnsanlık tarihinde ve bugün, gönüllülük, toplumsal yapıda çok büyük bir rol oynuyor. Osmanlı´dan günümüze devam eden sivil toplum anlayışı devletçi bir modda cereyan ederken, Batı´da kendi içinde özgürlükçü dışarda devletçi bir tavır ve tutum içindedir? dedi.

Aldemir konuşmasının devamında şunları dile getirdi: ?Müslüman aklın çadır ve yardım çalışmalarının üstüne çıkması gerekiyor. Bilgi üretecek, yarını inşa edecek zihinde bireyler yetiştirecek merkezler kurmak gerekiyor.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER