Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ADAYLAR TEPKİLİ: YERLEŞTİRME SONUÇLARINA ÇOK SAYIDA İTİRAZ VAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz saatlerde açıklanan liselere yerleştirme sonuçlarına yoğun bir itiraz var. Adaylar ve veliler tepkili.

ADAYLAR TEPKİLİ: YERLEŞTİRME SONUÇLARINA ÇOK SAYIDA İTİRAZ VAR

Liselere yerleştirme sonuçları, yaklaşık 1 saat kadar önce açıklandı. Şu ana kadar ortaya çıkan tabloya göre adaylar ve velilerden yoğun bir itiraz var.

Yaklaşık 127 bin adayın yerleştiği sonuçlara göre hiçbir okula yerleşemeyen ciddi sayıda aday olduğundan bahsetmek mümkün. Duruma ilişkin henüz Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bir açıklama yapılmadı.

Bu yıl ilk defa uygulanan "Liseye Geçiş Sistemi" 3 kademe üzerinden gerçekleşen alımları kapsıyor. Okullar arasında nitelikli ve nitelikli olmayan şeklinde bir sınıflandırma uygulanıyor.

Üç kademeli sistemde;

  • İlk kademe adayların sınav sonuçlarına göre yer aldığı yüzdelik dilimi ve e-Okul´dan alınan son 3 yıllık okul ortamalarını
  • İkinci kademe adayların son 3 yıl için baz alınan devamsızlık durumlarını
  • Üçüncü kademe adayların yaşını kapsıyor.

İlk olarak adayların girdiği yüzdelik dilim ve son 3 yıllık başarı ortamaları olurken, adayların yüksek devamsızlık sayıları yerleştirme sonuçlarını olumsuz etkiliyor. Ayrıca üçüncü kademeye göre 2004 doğumlu bir adayın 2003 doğumlu adaydan yerleştirmelerde daha avantajlı olduğundan bahsetmek mümkün. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER