Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adana´da ittifaklar arasında kritik bilek güreşi

Sedat ERGİN

Adana´da ittifaklar arasında kritik bilek güreşi

 

Akdeniz Bölgesi´nde 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya ve Mersin gibi rekabetin en yoğun yaşanacağı illerin arasında Adana da yer alıyor. Bu ilde ?cumhur´ ve ?millet´ ittifakları iki kuvvetli adayla karşı karşıya geliyor: Mevcut büyükşehir belediye başkanı MHP´li Hüseyin Sözlü ve karşısında Seyhan´ın CHP´li belediye başkanı Zeydan Karalar...

Adanada ittifaklar arasında kritik bilek güreşi

Adana´yı her seçimde olduğu gibi bu kez de çekişmeli kılan temel etken, AK Parti önde olmakla birlikte, her siyasi partinin burada yerleşik, kuvvetli bir seçmen tabanına sahip olması. Bu durum TBMM´deki milletvekili dağılımına kısmen dengeli bir şekilde yansıyor. Adana TBMM´de AK Parti´den 5, CHP´den 4, İYİ Parti´den 2, MHP´den 2 ve HDP´den 2 milletvekili ile temsil ediliyor.

?Cumhur ittifakı´ cephesinde AK Parti aday çıkarmayıp MHP´li başkan Sözlü´yü destekliyor. Sözlü, yaşamının son 20 yılı aktif belediyecilikte geçmiş bir şahsiyet. 1999´dan başlamak üzere üç dönem Ceyhan ilçesinin belediye başkanlığını yaptıktan sonra 2014 yılında büyükşehir belediye başkanlığına seçildi.

Sözlü´nün 2014´teki başarısını kısaca büyüteç altına yatırırsak, aldığı 414 bin oy (yüzde 33.51) partisi MHP´nin bu ilde genelde yüzde 20 dolayında seyreden oyunun yaklaşık 13 puan üstündeydi. Sözlü´nün iki yıl süreyle kapı kapı dolaşarak yürüttüğü kampanya sonucu hem CHP hem de AK Parti´den kendisine doğru anlamlı bir oy kayması yaşanmıştı.

Yazının bütünü için



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz