Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adaletsizlik, koronavirüs mikrobundan çok daha etkili ve tehlikeli bir mikrop olarak insanlığı kemirmektedir..

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ÖNDER 18. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuştu.

Adaletsizlik, koronavirüs mikrobundan çok daha etkili ve tehlikeli bir mikrop olarak insanlığı kemirmektedir..

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ÖNDER 18. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuştu.

İmam hatip liselerinin Türkiye’de başarı kazanmış en önemli sosyal-toplumsal projelerden birisi olduğunu savunan Kurtulmuş, en zor zamanlarda milletin önemli bir kısmının bu okullara destek ve güç verdiğine dikkat çekti. Kurultayın da konusu olan adalet ve merhametin dünyanın en temel meselesi olduğunu anlatan Kurtulmuş, dünyadaki farklı alanlarda devasa gelişmeler sağlanmasına rağmen bugün dünya ve bütün insanlığın adalete susadığını söyledi.

Adaletsizliğin küresel anlamda bütün ülkelerin ortak meselesi olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları ifade etti: “Adaleti ve merhameti esas alan yeni bir dünya sisteminin kurulmasına gayret etmek, bunun için de her alanda üstün bir şekilde, fedakarca çalışmalarımızı sürdürmek durumundayız. Adalet, etimolojik olarak denklik, eşitlik anlamına gelir. Adalet, ölçüyü elden bırakmamak demektir. Adalet, insanlığın belki insanlık tarihi boyunca aradığı en önemli insani vasıflardan birisidir. Adalet, sadece mahkeme salonlarının meselesi değildir, sadece hukukun meselesi değil, ekonominin, toplumsal hayatın, siyasal hayatın, küresel sistemin ortak meselesidir. Adalet sadece bir söz değil, adalet sadece bir talep değil, hayatın, insanların birlikte yaşamasının olmazsa olmaz temel şartıdır.”

Eşitlik ve adaletin de birlikte anılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, hukuk karşısında hiç kimsenin ve kurumun üstün olmaması gerektiğini söyledi. Merhametin de adaletin temel adımlarından biri olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Merhameti olmayanın adaleti olmuyor. Dünyada en temel mesele yer yüzündeki adaletsizliktir. Bugün koronavirüs mikrobundan bahsediyoruz ya adaletsizlik, koronavirüs mikrobundan çok daha etkili ve tehlikeli bir mikrop olarak insanlığı kemirmektedir. Çünkü adalet, insana, hayata ve evrene bakışta, yaklaşımda bir dengenin oluşması demektir.

Dünyada her türlü imkan her türlü zenginlik var. Dünyanın en önemli ekonomik başarılarının yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Maalesef dünyadaki küresel en büyük adaletsizlik konularından birisi gelir dağılımında yaşanan adaletsizliktir. Dünyada nüfusun yüzde 0,7’si yani yüzde 1’i dahi olmayan, dünyadaki toplam zenginliklerin yüzde 70’ine sahip. Dünya nüfusunun yüzde 70’i ise sadece dünya gelirinin yüzde 3’üne sahip. Böyle bir dünya var.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER