Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adalet Bakanı: Soruşturmalar başladı; hesap verecekler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalar devam ediyor, sorumlular bulunacak ve yargı önünde hesap verecekler" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı: Soruşturmalar başladı; hesap verecekler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu.

Yıkılan binalarla ilgili soruşturmaların başlatıldığını, suçlu olduğu tespit edilen sorumluların bulunacağını ve yargı önünde hesap vereceklerini belirten Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yıkılan bina ve hasar gören yerlerle alakalı adli tahkikatlar başlatıldı. Delillerin toplanması, sorumluların tespiti ve yargı önüne çıkartılması için büyük bir gayretle çalışmalar yürütülüyor. Tutukluluk, gözaltı vb. gibi her tür tedbirin alınması için gerekenler yapılmaktadır. Bu hususun altını özellikle çizmek isterim. Kamuoyu da takdir eder ki afet sebebiyle bunları hızlıca bitirmek de mümkün değildir. Ancak herhangi bir delilin kaybolması, karartılması, ortadan kaldırılmasına asla izin verilmemektedir, verilmesi de mümkün değildir. Delillerin sağlıklı şekilde toplandığını duyurmak isterim. Kamuoyunda Cumhuriyet Başsavcılıklarının gerekli soruşturmaları başlatmadığı gibi bir algı var. Bu doğru değil. Soruşturmalar başladı, sorumluların tespiti yapılmaya çalışılmaktadır. Bu süreçten kimsenin endişesi olmasın. İhmal olmayacak."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER