Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Adalet tecellisi yarım kaldı!

Mahkemeler masum olduğunu ispat etti, ancak hâlâ işlerine dönemediler!

Adalet tecellisi yarım kaldı!

Mahkemeler masum olduğunu ispat etti, ancak hâlâ işlerine dönemediler! 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki iki yıl içerisinde kamudan 125 bin kişi FETÖ ile iltisaklı iddiasıyla ihraç edildi. İhraç edilenlerin büyük bir çoğunluğu hakkında adli soruşturmalar başlatılırken, bunların büyük bir kısmı ya takipsizlik ya da beraat aldı. Ancak yargı tarafından masum olduğu ispatlanan binlerce Kanun Hükmünde Kararname mağduru, işe iade edilmeyi bekliyor!

SUÇSUZLUĞU İSPATLANDI KOMİSYON İADE ETMEDİ!

Hain darbe girişiminin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen hâlâ mağduriyetler devam ediyor! Darbeden hemen sonra 125 bin kişi kamudan ihraç edilirken, büyük çoğunluğu ise soruşturmalara maruz kaldı. Soruşturmaların neticesinde 27 bin kişi mahkemeler tarafından takipsizlik ve beraat almasına rağmen, ne yazık ki OHAL Komisyonu tarafından henüz ya işe iade kararı verilmedi ya da ret kararı verildi. Masumiyeti mahkeme tarafından kesinleşen KHK´lar ise işe iadesini bekliyor.

YÜZDE 92,5´İNE RET VERİLDİ!

Bilindiği gibi kuruluşundan sonra geçen 2 yıllık sürede toplamda 170 bin başvuru alan OHAL Komisyonu, şimdiye kadar bu dosyaların ancak 42 binini inceleyebildi. İncelenen 42 bin dosyanın yüzde 92,5´ine ise ret kararı verdi. Geriye kalan 128 bin dosya ise komisyonda incelenmeyi bekliyor. OHAL Komisyonu´nun dosyaların büyük bir çoğunluğunu henüz incelememiş olması ya da ret kararı vermesi mahkemeler tarafından takipsizlik ve beraat alan KHK´lıları da mağdur etmeye devam ediyor. Çünkü mahkemelerde masumiyetlerini ispat edenler bile komisyondan ya ret alıyor ya da bekletilmeye devam ediliyor. Masum KHK´lılar ise bir an önce işe dönmeleri için çıkacak düzenlemeyi bekliyor!

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Adalet tecellisi yarım kaldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER