Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Abdüllatif Şener'den AKP'ye tepki: Dikkat ediyor musunuz?

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı'nın Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olan vatandaşlara ilişkin aldığı karara dair dikkat çeken sözler sarf etti.

Abdüllatif Şener

Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olan vatandaşlara, 31 Aralık 2019'a kadar sağlık hizmeti verilmesi yönündeki karar değiştirilmiş ve söz konusu vatandaşların yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabileceği duyurulmuştu.

4736 Sayılı Kanun'un 1'inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle ilgili Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Buna göre, GSS sistemi kapsamında olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak vatandaşlara ve bakmakla yükümlü yakınlarına, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2020'ye kadar sağlık hizmeti verileceği belirtilmişti.

ABDÜLLATİF ŞENER DEĞERLENDİRDİ

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Tele 1 TV'de yayınlanan Kulis programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Abdüllatif Şener, toplumsal tepki sonrası gerçekleştirilen işlerin vatandaşa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir lütfu olarak sunulmaya çalışıldığını söyledi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'un sözleri şu şekilde: "Dikkat ediyor musunuz? Bütün bakanlar, bürokrasi 'Ben yaptım diyemiyor' veya 'Bakanlık olarak şöyle bir karar aldık' diyemiyor. 'Hükümet olarak şöyle bir karar aldık' diyemiyor. Kamuoyuna hitap edecek bir şey varsa 'Sayın Cumhurbaşkanım biz kötü bir şey yapmıştık ama Sayın Cumhurbaşkanımızın himmetiye bu iş böyle iyi bir hale geldi' diyor. Kendileri batırıyor, toplumsal tepkiler üzerine düzeltme ihtiyacı duyuyorlar. Bunu da vatandaşa sayın Cumhurbaşkanı'nın ikramı gibi takdim etmeye çalışıyorlar. İşte siyasetteki göz boyama ve kepazelik burdan başlar."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER