Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Abdullah Öcalan´ın mesajları ve neden şimdi?

Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı, emekli Korgeneral ve yazar İsmail Hakkı Pekin Independent Türkçe için yazdı

Abdullah Öcalan´ın mesajları ve neden şimdi?

Abdullah Öcalan oldukça uzun bir aradan sonra iki avukatıyla İmralı´da 2 Mayıs 2019 tarihinde görüşmüş, Öcalan´ın mesajlarını içeren mektup avukatlara yeni verildiği için ancak 6 Mayıs´ta açıklama yapabildiklerini ifade etmişlerdir. Avukatların görüşmeden hemen sonra değil de, mektup ya da belge kendilerine verildikten sonra açıklama yapmaları hem Türkiyeiçinde hem de Türkiye dışında (Suriye ve Irak) yeni bir sürecin başlangıcı ya da hazırlığı olabilir.


Öcalan´ın mesajlarına baktığımızda uzlaşma; kutuplaşma ve çatışma kültüründen uzak, demokratik müzakere yöntemine olan ihtiyaç, Türkiye ve bölgenin sorunlarını savaş ve fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle yani akıl, politika ve kültürel güçle çözme hususları yer almaktadır.

Söz konusu mesaj son günlerde artmaya başlayan ve önümüzdeki günlerde daha da tırmanabilecek olan Türkiye içinde ve Türkiye dışındaki unsurlarımıza yönelik terör ve faaliyetlerinin durdurulmasına yöneliktir. Bu haliyle yeni bir sürecin başlaması ve şiddetin durdurulması konusunda yeni adımların ilk sesleri Öcalan aracılığı ile topluma, özellikle de Kürt kardeşlerimize duyuruluyor ve aklıselimle hareket etmeleri isteniyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER