Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Abdulkadir Karaduman´dan mesajlar

ADNAN ÖKSÜZ- 09.07.2018

Abdulkadir Karaduman´dan mesajlar

Abdulkadir Karaduman? Saadet Partisi Konya milletvekili? 

Malatya, Pütürge doğumlu.

İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. 26 yaşında ve bekar.

Son olarak Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı idi.

Mesajlarına göz attım; biraz bıçkın, biraz duygusal, karşısındakini dinleyen, çokça okur-düşünür ve bir o kadar aksiyoner bir şahsiyet gördüm, satır aralarında.

Sayfasında sabitlediği tweet şu: ?Allah, sustuklarımızı işitendir.?

adnan-oksuz-2.jpg?

Diğer mesajlarına da bakalım mı?

* Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mazlum kim olursa olsun yanında durmak, insanlık vazifesidir.

* Acılar ve umutlar bizim, bu ülke hepimizin.

* Yeryüzünde iyilik ve güzelliğin, hak ve hakikatin merkez üssü insanımızın kalbidir. Kalplerimizi kin ve nefrete, topraklarımızı ise Amerikan postallarına/üslerine kapatacağız.

 

* ?Nerede bir can ölse, oralı olur yüreğim. Olmalı zaten. Olmazsa, insan olmaz yüreğim.?

* Bu topraklara yakışan, hangi partiye oy verirse versin 80 milyon insanımızın huzur, barış, adalet içerisinde yaşamasını temin etmenin dilini kuşanmaktır. Kavganın kazananı, sevginin ise kaybedeni olmaz.

* Sevmek, kazası olmayan bir ibadettir.

* ?Biz, Allah´tan başka sahibi olmayanlarız.?

* Bu dünyanın en güzel adresi olan Anadolu insanının kalbinden; AK Parti´ye, CHP´ye, HDP´ye, MHP´ye, Saadet Partisi´ne, diğer bütün partilere gönül vermiş, oy vermiş insanımızın kalbinden öpmeyi borç bilirim.

* Çehov´un, günlüğüne yazdığı cümle: ?İyi bir insan utanç duyabilmeli, bir köpeğin karşısında bile.?

* Farklı gördüğü her sesi susturan, her rengi karalayan bir zihniyet, aya tünel de yapsa medeni değildir.

* İran´da gözü görmeyen birisine kör demek ayıp karşılandığından dolayı ?kalbi ile görüyor´ anlamında ?ruşendil´ deniliyormuş. Hepimize lazım olan incelik, zerâfet, naiflik?

* AKP´nin adalet anlayışı: Hiçbir iyilik cezasız, hiçbir kötülük ise mükâfatsız kalmaz!

 

* Saadet Partisi pancar şekeri, AK Parti ise nişasta bazlı şekerdir.

Mesajlar böyle devam ediyor?

***

Abdulkadir Karaduman ve Prof. Dr. Cihangir İslam; Saadet Partisi´ni yeni dönemde TBMM´de temsil eden milletvekilleri?

Şu kadarını söyleyeyim; bu ikiliye dikkat? Zira, yeni dönemde ortaya koyacakları icraatları ile en fazla konuşulmaya aday iki isim, Karaduman ve İslam? Hayırlı olsun?

 

GALERİ DİVAN!

ERCAN Babacan?

Beyoğlu/Tünel´e 100 metre uzaklıkta 5 katlı bir bina kiraladı. Tabelada, ?Galeri Divan? yazıyor.

Ne yapıyor, bu binada, Ercan Babacan?

adnan-oksuz-1.jpg?

Kültür değerlerimiz, geleneksel sanatlarımız hat, tezhip (vb.) eserlerini hemen girişteki galeride sergiliyor.

Daha da önemlisi bu sanat dallarına ilgi duyan gençler için aynı binada bir atölye oluşturdu, isteyen gençler gelip burada işin uzmanları eşliğinde öğrenebiliyor.

Ve de aynı mekânda müzayede ve eski eserlerle ilgili koleksiyonlar da bir başka çalışma alanı?

Ercan zaten ciddi bir koleksiyoner?

Davet üzerine geçenlerde bu mekâna gittim. Gördüklerim beni mutlu etti.

Babacan, ?Vakti olan herkesi beklerim? diyor.

Hayırlı olsun?

(Adres: İlk Belediye Cad. No: 13 Tünel, Beyoğlu/İstanbul, divan@divanmuzayede.com, Tel: 0532 442 71 24)

CUMHURBAŞKANI´NA AÇIK MEKTUP

SAYIN Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan;

Avrupa´da yaşayan Türkler olarak, sorunlarımızın çözülmesi noktasında aşağıdaki maddeleri size iletme ihtiyacı hâsıl olmuştur. Şöyle ki;

1) Meslek diplomaları: (a) Almanya? da herhangi bir mesleği bitirmiş ve diplomasını almış olan meslek mezunları (Abgeschlossene Ausbildung) gençlerimizin diplomalarına Türkiye´de denklik verilmemektedir. Sizden istediğimiz, lise diplomalarına denklik verilerek ülkemizde üniversitelere gidilmesini sağlamaktır.

(b) Türkiye´de lise mezunlarına denk sayılmak suretiyle lise denklik diploması almalı ve bununla üniversitelere kayıt yaptırabilmelidirler.

(c) Almanya´da lise tahsilini bitirmiş gençlerin gerek Türkiye ve gerekse Almanya´daki üniversitelere kayıt yaptırabilmeleri için ?Abitur? diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. 

 

2- Sıla yolu: Yurtdışı Türkleri Avrupa´dan Türkiye´ye gelirken veya ülkemizden ayrılırken yol boyunca geçtikleri ülkelerde rüşvet, can ve mal güvenliği, haksız muamele, hırsızlık vesaire gibi problemlerle karşılaşıyor. Hareketliliğin yoğun olduğu zamanlarda, yol güzergâhları üzerinde yeterli sayıda ?Sıla Yolu Dinlenme Tesisleri´ açılmalıdır.

3- Emeklilik hakları: 3201 sayılı yurtdışı borçlanma yasasından faydalanarak Türkiye´den emekli olanlar aynen Türkiye çalışmalarıyla emekli olanlar gibi Türkiye´de çalışabiliyorken, yurtdışında 1 Euro´luk gelir getirecek işlerde çalışması yasak. Bu yasağın kaldırılması şart. Çalışmanın serbest olmasını istiyoruz. İş ve maaşlarından dolayı emeklilerin Türkiye´deki maaşlarından herhangi bir kesintiye ve yasağa tabi tutulmamaları sağlanmalıdır.

4- Mavi Kart: Türk vatandaşlığından çıkmış ve herhangi bir ülkenin vatandaşlığına geçmiş bireylere verilen Mavi Kart ile ilgili şu isteklerimizi görüşlerinize arz etmek istiyorum. a) Mavi Kart´a sahip bir vatandaşın bu kartı aldıktan sonra dünyaya gelmiş evlatlarının Türkiye´de kapanmış aile kütüğünün yeniden açılmasını talep ediyorum. b) Mavi Kart sahiplerine seçme ve seçilme hakkı iade edilmeli. c) Mavi Kartlılara memur olma ve memuriyet hakları verilmelidir. d) Mavi Kart sahiplerine muafen araç ve eşya ithal etme hakkı verilmeli. e) Mavi Kart sahibi vatandaşlarımızın sahip olduğu haklar ancak ikinci nesil altsoylarına kadar veriliyor, sonrasına bu haklar neden verilmiyor? f) Mavi Kartlılara da yurt dışı borçlanma hakkı tanınsın.

5- Kesin dönüşte prim ödeme: Yurtdışından kesin dönüş yapan 1,8 milyon Türk işçi, sosyal sigorta primlerinin yarısını alıyor ve diğer yarısını alamıyor. 

6- Askerlik sorunu: Gurbetçinin askerlik konusu kangrene dönmüş durumdadır. 

7- Yurt Dışı Türkler Bakanlığı: Dünyanın çeşitli ülkelerine dağılmış 303.3 milyon kişi yaşamakta. Bu insanlarımızın sorunlarının ivedilikle çözülmesi için ayrı bir bakanlığın olmasını talep etmekteyiz.

8- Yurt dışı seçim bölgesi ve milletvekili kontenjanı. Avrupa´da yaşayan vatandaşlara milletvekili kontenjanı verilmelidir. (Şaban Turhal, Münih/Freising)



Anahtar Kelimeler: Abdulkadir Karaduman mesajlar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz