Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´nin tutumu vandallık, Washington, eşit, ilkeli, adil ilişki kurmayı bir türlü başaramıyor..

Cihangir İslam, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında gündemin sıcak konusu S-400´ler ve ABD´nin tutumu ile ilgili ?Washington, eşit, ilkeli, adil ilişki kurmayı bir türlü başaramıyor" dedi.

ABD´nin tutumu vandallık, Washington, eşit, ilkeli, adil ilişki kurmayı bir türlü başaramıyor..

TBMM´de düzenlediği basın toplantısında gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısının başında İslam, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine ve geçtiğimiz günlerde Ankara´da yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah´tan rahmet diledi.

Meseleyi sadece güvenlik boyutu ile değerlendiremeyiz

OHAL ilanı sonrası KHK ile ihraç edilenlerin yaşadıkları sorunlara değinen İslam, suça bulaşmamış KHK´lıların ayıklanması gerektiğini belirterek şunları söyledi: ?KHK´ları iptal edin. İnsanların ellerinden aldığınız hakları onlara iade edin. Mağdur olan insanları işlerine iade edin ve suçlular konusunda hukuku işletin.? Artan terör olayları ile ilgili de konuşan İslam, güvenlik sorunu siyasi müzakere ve diyalogla halledilebilecek bütün konuları acilen çatışma alanının dışına çıkarmak gerektiğini belirterek, ?Meseleyi sadece terör ve güvenlik sorunu olarak değerlendirmemeliyiz. Meseleyi TBMM zemininde bütün yönleriyle ve açıkça tartışmalıyız. Meseleyi sadece siyasilerin meselesi olmaktan çıkartıp toplumun tamamına mal etmeliyiz? ifadelerini kullandı.

Yeni askerlik yasasında adil bir tablo ortaya çıkmadı

?Yeni Askerlik Yasası´nı iktidarın ?borç kapatma´ mekanizmasına sunabileceği katkı açısından ele aldığını ifade eden İslam, ortaya çıkan tablonun yine adil bir tablo olmadığını belirtti. Meselenin kalıcı ve adil bir geleneğe ve uygulamaya oturtulması gerektiğini dile getiren İslam, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: ?Savunmaya ve caydırıcılığa yönelik bir güvenlik siyaseti ile her vatandaşın dâhil edildiği bir askerlik sistemi oluşturulmalı. İnsanların hayatını altüst etmeyen, kariyerlerini, aile ve iş hayatlarını engellemeyen süreler belirlenmeli. Her vatandaşı kişilik yapısı, uzmanlık, yetenek, inanç ve dünya görüşü hassasiyetlerine göre değerlendirmeye yönelik bütünleştirici ve dışlamayan bir yaklaşım geliştirilmelidir.?

Daha adil bir açık oturum uygulanmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında yapılacak açık oturum ile ilgili de düşüncelerini paylaşan İslam, ?İBB Başkanlığı için dört aday yarışmakta; haliyle acak açık oturumlara bütün adayların dâhil edilmesi adil bir uygulama olacaktır. Bu tip açık oturumların Seçim Kanunu´na dâhil edilmesi, TRT´nin bütün adaylara eşit söz hakkı tanıması ve açık oturumların canlı yayınını isteyen bütün kanallara ücretsiz servis etmesi gerekir? şeklinde konuştu.

Uydu devlet anlayışının bittiğini kabullenemiyor

ABD Parlamentosu´nun S-400´ler konusunda Türkiye´ye yaptırım uygulama tehditlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan İslam,  ?Washington, müttefiki olan veya olmayan ülkelerle eşit, ilkeli, adil ilişki kurmayı bir türlü başaramıyor. Soğuk Savaş dönemine özgü ?uydu devlet´ anlayışının sona erdiğini bir türlü kabullenemiyor. Rusya´dan savunma sistemi satın alıyor diye Türkiye halkını yıkıcı yaptırım ve ambargolarla tehdit etmek bir tür şiddettir. Vandallıktır. Bu yolla siyasetimizi dizayn etmek gibi bir düşünce akıldan geçiyorsa beklentinin tam tersi sonuçların ortaya çıkacağını Washington yönetiminin bilmesi gerekir? diye konuştu.

Personelin özlük haklarında ciddi kayıplar yaşandı

İslam, basın açıklamasının sonunda Osmanlı arşivlerinde çalışan personellerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili şunları söyledi: ?16 Temmuz 2018 tarihinde çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ?Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü´,´Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri´ olarak teşkilatlandırılarak Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Otuz yıldan fazla hizmet etmiş 251 personelin istihdam fazlası olarak farklı kurumlara gönderilme girişimleri ise oluşan kamuoyu tepkisinden dolayı durduruldu. Ayrıca kararnamede yer alan Devlet Arşivleri personelleri için tahsis edilmiş olan 524 adet uzman ve uzman yardımcılığı kadroları için altı ay içinde imtihan düzenlenir şartına ve sürenin tamamlanmasına rağmen sınav yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilat olmasına rağmen Devlet Arşivleri başkanlığı personeline cumhurbaşkanlığı tazminatı verilmemektedir. Söz konusu uzmanlarımızın özlük haklarında da ciddi kayıplar meydana geldi. Durumu Sayın Cumhurbaşkanının bilgilerine sunuyorum.?

 
 
 
 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER