Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´nin teröristliği yeni değil ki!..

ABDULKADİR ÖZKAN- 15.08.2018

ABD´nin teröristliği yeni değil ki!..

Yaklaşık 50 yıldır gazete köşelerinde yazıyorum. Başlangıçta bir arzumu hayata geçirmek için başladığım yazı hayatım zamanla asli işim haline geldi. Bu süre içinde en çok rahatsız olduğum husus, ?Ben dememiş miydim´ ya da ?Çok önceden ben bunlara dikkat çekmiştim´ anlamına gelen hatırlatmalardır. Çünkü bizim görevimiz doğru bildiğimiz hususlara okuyucunun dikkatini çekmektir, yoksa kendi doğrularımızı dikte ettirmek değil. En azından ben böyle düşünüyorum. Bir bakıma olayların görünmeyen ya da gösterilmeyen yüzüne ayna tutmaya çalışıyor, gerisini okuyucuya bırakıyorum.

Uzun yıllardan beri haftada bir gün dışında izin kullanmadım. Bu defa bir haftalık izin talebimi yönetici arkadaşlar kırmadılar, bende İstanbul´da çocuklarım ve torunlarımla yazı yazmayı düşünmeden bir hafta geçirdim. Ancak olaylar öylesine gelişti ki olay nereye gidiyor endişesi ile yazı yazmamak da ayrı bir sıkıntı kaynağı oldu. ABD´nin başlattığı ekonomik darbe ya da ekonomik terör olarak nitelendirebileceğimiz gelişmeler karşısında alınan tedbirleri ve bu tedbirler karşısında terör devletinin tutumunu ibretle izledim. Aslında bu köşenin sürekli okuyucuları biriler ki, ?ABD bir terör devletidir. Terörün de ötesinde işgalcidir. Ana karakteri çıkar için terör ve işgal olan bir devletten gelebilecek her türlü kötülüğe karşı uyanık olmamız gerekir. Her an için karşı tedbirleri elimizin altında tutmamız gerekiyor. Özellikle de düşmanlıkları kesin olan kişi ya da devletlere karşı her an uygulamaya sokulabilecek alternatif planlarımız bulunmalı´ şeklindeki uyarılarımı bilirler.

 

Bu ülkeyi yönetenlerin de ABD´nin dost ve stratejik müttefik olmadığını bildiklerini düşünüyorum. Buna rağmen her fırsatta bu terör devletinin dost ve müttefik olarak nitelendirilmesini, hatta son ekonomik terörün ve darbe girişiminin ardından bile, ?NATO ve AB üyeliği temel eksenimizdir? şeklinde açıklamalar yapılıyor olmasını insan anlamakta güçlük çekiyor. Bu tür açıklamalarla kim kimi kandırmaya çalışıyor bilinmez ama kimsenin kanmadığı da ortada. Kesin olan bir başka husus ise özellikle ABD tarafından oyun çok açık oynanıyor. Derdim yeniden ABD´nin ikiyüzlülüğü üzerinde durmak değil, çünkü böyle bir yaklaşım malumun tekrar edilmesinden öte bir anlam ifade etmez.

Bu noktada daha öncede dikkat çektiğim 5 kitaplık bir seriden oluşan, ?Bir ekonomik tetikçinin itirafları? kitabından bahsetmiş, ABD ve küresel sermaye çevrelerinin gelişmekte olan ülkeleri nasıl sömürdüklerini en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyenlerin okumasını tavsiye ettiğim bu serinin son kitabında yer alan ön sözü aktarmak istiyorum. Derdim son ekonomik darbeye netlik kazandırmaktır. Uzun yıllar ekonomik teröristlik yapan John Perkins şöyle diyor:

 

?Ekonomik tetikçi (ET) dediğim kişiler, birçok ülkeyi trilyonlarca dolar dolandıran yüksek ücretli profesyonellerdir. Bu kişiler, Dünya Bankası, Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer yabancı ?yardım´ kuruluşlarından büyük şirketlerin kasaları ile gezegenimizin doğal kaynaklarını kontrol eden birkaç varlıklı ailenin ceplerine para aktarırlar. Kullandıkları araçlar arasında sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, seks ve cinayet vardır. Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eskidir ama günümüzün kürselleşme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaşmıştır.

Nereden mi biliyorum? Ben de bir ET idim.?

Sanıyorum terör devletlerinin yaptıklarını izah için bu kadarı yeterlidir. İşin daha da derinine inerek söz geçiremedikleri ülkelerde darbeler ve suikastlar tezgâhladıklarını uzunca anlatmaya gerek yok. Ancak, bu teröristlerle başa çıkmanın imkânsız olmadığını, millet olarak birlik oluşturduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorunun olmayacağını söylemek isterim.



Anahtar Kelimeler: teröristliği yeni değil

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz