Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´nin dostu olmak çok daha korkunç!

ADNAN ÖKSÜZ- 15.08.2018

ABD´nin dostu olmak çok daha korkunç!

Çin Uluslararası Radyosu´nda son derece çarpıcı bir yorum yer aldı, son gelişmelere ilişkin. Yorum şöyle:

?ABD Başkanı Donald Trump, 10 Ağustos´ta Twitter hesabında paylaştığı mesajla, Türkiye´den çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergilerini iki katına çıkardıklarını duyurdu. Gümrük vergileri çelikte yüzde 50´ye, alüminyumda yüzde 20´ye yükseltildi.

ABD Maliye Bakanlığı da kısa süre önce Türkiye´nin adalet ve içişleri bakanlarına yaptırım kararı almış, iki bakanın ABD´deki mal varlıkları dondurulmuştu.

Uluslararası toplum bu gelişmeleri ilgi ve hayretle izliyor. Geleneksel bir müttefikine bu şekilde davranan bir ABD yönetimi, diğer ülkelere nasıl davranır? Daha kritik soru şu: ABD halen uluslararası toplumun güvenilir ve sorumlu bir üyesi olarak kabul edilebilir mi?

Uzun lafın kısası, Ortadoğu siyasetinde şöyle bir söz vardır: ?ABD´nin düşmanı olmak korkunçtur, dostu olmak çok daha korkunç!´

 

Türkiye, karşılaştığı mevcut baskılar karşısında, başka seçeneklere sahip. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu açıkça duyurdu ve Rusya, İran ve Avrupa ülkeleriyle işbirliğine işaret etti. Son yıllarda müttefikleri tarafından hakları ihlal edilen Türkiye, gelecekte ne yapacağını planlamaya çoktan başladı...?

***

Ne diyeyim; elin Çinlisi bile görüyor da biz yıllardan bu yana -Erbakan Hoca´nın dışında- bu durumu fark edemiyoruz! Sizce de Çin´den gelen bu yorum yeterince manidar değil mi?

DAHA ÇOK YATIRIM, DAHA ÇOK ÜRETİM...

* Önce birkaç haber vermek istiyorum;

?Amerika ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Amerika´ya tepki gösteren Ünye ilçesindeki 10 erkek berberi, ?Amerikan tıraşı´ yapmama kararı alıp işyerlerinin camlarına ?Amerikan tıraşı yapmıyoruz´ yazısı astı. Müşteriler de alınan bu karara destek verdi.?

adnan-oksuz.png?

?Türkiye ile ABD arasında yaşanan kriz nedeniyle doların yükselmesi sonrası Erzincanlı esnaf farkındalık meydana getirmek için kampanya başlattı. Saraycık Çayevi isimli iş yerinin sahibi Gıyasettin Çetinkaya, iş yerinin camlarına astığı pankartlara, ?Dolara ve fırsatçı hainlere inat bu iş yerinde çay 50 kuruş´ diye yazdı. Ayrıca 100 dolar bozdurup fişini getirene akşama kadar çayı ücretsiz vereceğini söyledi.?

 

Ve de bu tepkilerden farklı olarak dolar yakmalar vb...

Bunlar moral-motivasyon açısından, birlik ve beraberlik bakımından elbette güzel hareketler! Ama yeterli mi?

* Elbette, devlete, idarecilere zor zamanlarda yardımcı olalım, elimizi taşın altına hep birlikte koyalım...

* Elbette ulusal meseleler söz konusu olduğu zaman devletimizin her daim yanındayız... Çünkü biliyoruz ki devlet olmazsa bağımsızlık olmaz...

* Ama şunu da söylememiz lazım; ekonomimizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için, gelişmemizi dış baskılar ve oyunlar sırasında kırılganlıktan kurtarmak için daha çok yatırım, daha çok üretime yönelmemiz gerekmiyor mu?

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dünkü, ?Üretim, üretim, üretim? vurgusu geç de olsa yerinde bir tespitti... Bunun artarak sürmesi, yatırım ve üretimin hemen her alanda kendini göstermesi gerekiyor...

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURMAYA DEVAM...

İKİ sene önce Din-Bir-Der öncülüğünde başlatılan Güneydoğu´dan Karadeniz´e, Karadeniz´den Güneydoğu´ya ?Kardeşlik Köprüsü? programlarının 4´ncüsü start aldı. 

Din Görevlileri Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım´ın verdiği bilgilere göre, Güneydoğu´dan Karadeniz´e gelen din görevlileri ve âlimlerin ilk durağı 14 Ağustos günü (dün) Bayburt gezisi ve Bayburt buluşmaları oldu.  

İkinci durağı 15 Ağustos günü (bugün) Gümüşhane, 16 Ağustos (yarın) Trabzon, 17 Ağustos Uzungöl, 18 Ağustos Rize, 19 Ağustos Çaykara Sultanmurat Yaylası´nda yapılacak olan toplantılarla tamamlanarak Kardeşlik Köprüsü´nün bu programı hitam bulacak.

adnan-oksuz.jpg?

Gezilerde tarihi yerlerin ziyareti yanında bölgeler arasında kardeşliğin pekişmesi için din adamları ve kanaat önderleriyle çeşitli buluşmalar gerçekleştirilerek, Türk-Kürt kardeşliğinin pekişmesi amaçlanıyor.

Programı Güneydoğu´dan gelecek hocalar adına merkezi Diyarbakır´da olan Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) organize edecek.

Programın Karadeniz kısmını ise Din-Bir-Der ve Trabzon Ku´ran Kursları Federasyonu organize edecek. Kardeşlik programlarından 3 husus hedefleniyor:

1) Türkiye´nin gündeminde olan terör haberleri yerine kardeşlik haberleri oluşmasını sağlamak.

 

2) Güneydoğu´dan Karadeniz´e Karadeniz´den Güneydoğu´ya hafızlık ve Arapça öğrenimi bakımından talebe akışını sağlamak.

3) Karadeniz´in tarihi ve turistik yerlerini Güneydoğulu manevi önderlere tanıtmak.

Altı gün devam edecek olan Kardeşlik Köprüsü programına yerli halktan yoğun bir ilgi ve karşılama olacağı bekleniyor.

Hayırlara vesile olsun inşallah...

SATIŞLAR, BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN...

Mustafa Kaya aradı...

Mustafa Kaya, Ülker´in PR işlerini yürüten Lorbi´nin patronu...

Hoş sohbet candan, içten bir arkadaş... Geçtiğimiz yıl Ülker´in Arabistan´daki yatırımlarını yerinde görme gezisinde yaptığı esprilerini unutamam...

Sitem etti, bir önceki yazımla alakalı olarak...

Ne yazmıştım, peki? Murat Ülker´in, Hürriyet´ten Vahap Munyar´a yaptığı şu değerlendirmesini; ?İş harici gayrimenkul stokunu elden çıkaracağız. Söz konusu gayrimenkullerin sadece yurtiçinde olanlarının değeri 2 milyar doları buluyor. Bir kısmını gayrimenkul portalımıza koyduk...?

Ve eklemiştim; ?Sahi, Murat Bey Türkiye´de 2 milyar doları bulan gayrimenkul varlığını neden satıyor??

Mustafa Kaya, Ülker´in Türkiye´deki 2 milyar doları bulan gayrimenkulü satmasının sebebini daha net bir şekilde anlattı: ?Ülker borç yapılandırması içinde. Bu gayrimenkulleri de bunun için satma kararı aldı...?

Eyvallah...



Anahtar Kelimeler: dostu olmak daha korkunç

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz