Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’li yatırım bankası JPMorgan dolar – TL beklentisini yeniledi!

JPMorgan Türkiye’de ekonomi yönetiminde yaşanan son gelişmelerden sonra dolar ve Türk Lirası yatırımları hakkında bilgi verirken 19 Kasım'da Merkez Bankası kararıyla ilgili de beklentilerini açıkladı.

ABD’li yatırım bankası JPMorgan dolar – TL beklentisini yeniledi!

ABD’nin en ünlü yatırım bankalarından olan JPMorgan, Türkiye’de hafta sonu sürpriz bir şekilde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın getirilmesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası üzerine yerine atananan Lütfi Elvan’ın getirilmesi üzerine dolar Türk Lirası pozisyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ekonomi yönetiminde yaşanan görev değişiklilerini olumlu karşılandığı JPMorgan tarafından ifade edilirken yatırımcı güveninin tekrar sağlanmasına yardımcı olacağı vurgulandı

MERKEZ BANKASI 19 KASIM'DA NE YAPAR?

JPMorgan’ın raporunda yapılan son değişiklerle birlikte ekonomide daha rasyonel adımların atılacağını Merkez Bankası’nın 19 Kasım’daki PPK toplantısında çok büyük bir faiz artışı beklediklerini “Yeni ekibin büyük bir politika faizi artırımı yapacaklarını ve aynı zamanda daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlamak için politika çerçevesini basitleştireceklerini düşünüyoruz. Bu doğrultuda TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 15,25'e çıkarmasını bekliyoruz" sözleriyle ifade edildi.

DOLAR - TL POZİSYONLARI NE DURUMDA

Uzun süredir dolar karşısında çok büyük değer kaybeden Türk Lirası’yla ilgili de beklentilerini açıklayan banka Türk Lirası'nda uzun süredir devam ettirdikleri TL'deki "ağırlığını azalt" poziyonundan karını realize ederek, "piyasa ağırlığı" pozisyonuna geçtiğini belirtti. Türkiye’de vatandaşların dolar yatırımlarını bankalardan Türk Lirası’na çevirmeleri için ekonomi yönetimin sert duruş sergilemesi gerektiği de ayrıca vurgulandı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER