Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´li Müslüman siyasetçilerden Trump´a Suudi Arabistan tepkisi

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Rashida Tlaib ve Ilhan Omar, yönetimin, Suudi Arabistan´ın insan hakları ihlallerini görmezden gelerek bu ülkeye silah satmaya devam etmesine tepki gösterdi.

ABD´li Müslüman siyasetçilerden Trump´a Suudi Arabistan tepkisi

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Rashida Tlaib ve Ilhan Omar, ABD yönetiminin, Suudi Arabistan´ın insan hakları ihlallerini görmezden gelerek bu ülkeye silah satmayı sürdürmesine tepkide bulundu.

Filistin asıllı Tlaib ve Somali asıllı Omar, konuya ilişkin Twitter´dan açıklamalarda bulundu.

Tlaib, Trump´ın, Kongreye gönderdiği 2020 bütçe tasarısında Medicare (65 yaş üzerindekilere sağlık sigortası) ve Obamacare kapsamında yoksul Amerikalılara sağlanan devlet desteği Medicaid´e ayırdığı ödeneği azaltırken, Suudi Arabistan´a silah satılmasına tepki gösterdi.

Tlaib, "Trump´ın Medicare ve Medicaid´i kesmeyeciği yönündeki sözünü hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o sözü tutmadı. Onun yerine Lockheed Martin´i (ABD savunma sanayi firması) ve füze almak isteyen Suudileri tercih etti." ifadelerini kullandı.

Tlaib´in açıklamasını Twitter hesabından paylaşan Omar ise şunları belirtti:

"Suudi Arabistan, sürekli olarak en çok insan hakları ihlali yapan ülkeler sıralamasında arasında yer aldığı gibi, Yemen´deki kıtlık ve kolera salgınından da sorumludur. Yine de ABD yapımı silahların en büyük alıcısı. Donald Trump, neden insan hakları savunucuları yanında yer almak yerine silah üreticilerini seçiyor?"

Suudi Arabistan´a 44 THAAD sistemi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen hafta Suudi Arabistan adına "Yüksek İrtifa Alan Savunma Sistemi" (THAAD) üretimi için savunma devi Lockheed Martin´e 945 milyon 900 bin dolarlık bir ihale verdiğini açıklamıştı.

İhalenin süresinin 28 Şubat 2019 ile 31 Ekim 2026 tarihleri arasında olduğu belirtilirken, Suudi Arabistan´ın ise 26 Kasım´da, ABD´nin daha önce 44 THAAD sistemi için verdiği 15 milyar dolarlık teklifini kabul ettiği bildirildi.

Öte yandan ABD medyasında, Suudi Arabistan yönetiminin, Washington´un Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik baskısından kurtulmak için ABD´nin THAAD teklifini kabul ettiği iddia edilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER