Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´li kongre üyeleri yemin ederek göreve başladı

ABD´de 6 Kasım ara seçimlerinde galip gelen Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, yemin ederek Kongrenin 116. dönemindeki görevlerine resmen başladı.

ABD´li kongre üyeleri yemin ederek göreve başladı

ABD´de yapılan 6 Kasım ara seçimlerinin ardından Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, yemin ederek Kongrenin 116. dönemindeki görevlerine resmen başladı. 


İlk olarak Demokrat Vekil Nancy Pelosi´nin Temsilciler Meclisi başkanı seçildiği törende, aralarında Michigan eyaletinden Temsilciler Meclisi´ne seçilen Filistin asıllı Müslüman Rashida Tlaib ve Minnesota eyaletinden Somali asıllı Müslüman İlhan Omar´ın da bulunduğu 435 üye yemin etti. 

Törende, Tlaib ve Omar, 1734´te İngilizce´ye çevirilen ve ABD´nin kurucularından Thomas Jefferson´a ait Kur´an-ı Kerim´e el basarak, yemin etti.

Tlaib ve Omar´ın yemin törenine ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle katıldığı görüldü.

Öte yandan, Omar´ın babası, ailesi ve akrabalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda destekçi, Omar´ın yemin törenini Temsilciler Meclisi´ndeki ofisinden takip etti.

ABD´nin 2016 Başkanlık seçimlerinde aday olan Vermont eyaleti Senatörü Bernie Sanders de Omar´ın ofisine tebrik ziyaretinde bulundu.

Trump´ın görevden alınmasını isteyen bir tasarı sunulacak

Aynı gün içerisinde, Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman, Başkan Donald Trump´ın görevden alınmasını öngören bir tasarı sunacağını açıkladı.

The Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Trump´a, eski FBI Başkanı James Comey´i kovarak hukuka engel olmanın da dahil olduğu birçok suçlama yönelten Sherman, "Bu tasarının sunulması için tüm nedenler mevcut. Donald Trump, her geçen gün Beyaz Saray´dan ayrılmasının ülkemiz için iyi olacağını gösteriyor." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER