Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin korunması için birlikte çalışmaya ve anlaşmazlıkları diplomasi yoluyla çözmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz” dedi.

ABD’den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

VOA’ya konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin korunması için birlikte çalışmaya ve anlaşmazlıkları diplomasi yoluyla çözmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16'lar, 23 Ağustos'ta Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amerika'nın Yunanistan'ın bir NATO hava gücüne karşı S-300 sistemlerini harekete geçirilmesine nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz” demişti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da Yunan uçaklarının Ege ve Doğu Akdeniz’de Türk jetlerine yönelik tacizin radar kayıtlarını NATO’ya ve ittifak üyelerine göndereceğini açıkladı.

 

Kaynak: K24 Türkçe



Anahtar Kelimeler: Türkiye Yunanistan açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER