Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´den Türkiye´ye İran mesajı: Agresif olun

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Mandelker, İran yaptırımları konusunda Türkiye´nin ´agresif davranmasını beklediklerini´ söyledi. Mandelker, "Biz, şirket ya da ülkelerin İran´ın hileli tezgahı olduğuna inandığımız ağda yakalanmalarını görmek istemiyoruz" d

ABD´den Türkiye´ye İran mesajı: Agresif olun

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker, Türkiye´den İran´a yönelik yaptırımları ?agresif bir şekilde? uygulamasını beklediklerini söyledi.  Mandelker , ?Diğer ülkelere olduğu gibi Türkiye´ye de mesajımız, yaptırımların agresif bir şekilde uygulanmasıdır? Biz, şirketlerin ya da ülkelerin, bilmeyerek, ya da bilerek, İran rejiminin hileli tezgahı olduğuna inandığımız bir ağda yakalanmalarını görmek istemiyoruz? dedi.

ABD yönetiminin, İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden 25 şirket ve kişiye yaptırım kararını açıklamasının ardından telekonferans yoluyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sigal Mandelker, son gelişmeler ve Türkiye´den beklentileri hakkında açıklamalar yaptı.

?GENİŞ BİR AĞ TESPİT ETTİK´

İran tarafından yaptırımları baypas etme hedefiyle kurulan ?geniş çaplı bir ağ? tespit ettiklerini aktaran Mandelker, bu ağın İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri´ndeki paravan şirketlerden oluştuğunu söyledi. Bu ağın faaliyetlerini, İran´ın ?yaptırımları delme tezgahı? olarak nitelendiren Amerikalı Müsteşar, ağın merkezinde İran Devrim Muhafızları kontrolündeki Ansar Bankası ile döviz işlemleri faaliyetlerini yürüten Ansar Döviz´in yer aldığını anlattı.

Yazının devamını okumak için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER