Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´den Türkiye´ye bir teklif daha

Türkiye´nin beklentilerini karşılamayan Patriot teklifini yenileyen Amerika´nın 3. önerisi Ankara´ya yaklaşık 20 gün önce ulaştı.Teklif halen Türkiye´nin taleplerini karşılamaktan uzak ve pazarlık gerektirdiği değerlendirilmekle birlikte, bir önceki tekli

ABD´den Türkiye´ye bir teklif daha

31 Mart mahalli seçimlerinin ardından Amerika ile temas trafiği hızlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun nisan başında Washington´da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ve bir dizi temaslar için gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye-ABD iş ilişkilerine yönelik bir dizi toplantının gerçekleştirildiği TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı´na Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı. Washington temasları kapsamında Albayrak IMF, Dünya Bankası ve G20 toplantılarına katılarak Başkan Donald Trump´ı ziyaret etti, Bakan Hulusi Akar da ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile biraraya geldi.

İcra Komitesi´nde görüşüldü

Washington trafiği ardından önceki gün toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesinin ana gündemi de Rusya´dan S-400 alımıyla ilgili teknik süreç ve ABD heyetiyle devam eden Patriot temaslarında gelinen nokta oldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sunulan son teklif üzerinden Patriot heyetiyle yapılan görüşmelere ilişkin detaylı bilgi verdi. Yine komite üyeleri Albayrak ve Akar, konuya ilişkin ABD´de gerçekleştirdikleri temaslar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı bilgilendirdi.

Haberin devamı...



Anahtar Kelimeler: Türkiye teklif daha

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER