Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN TÜRKİYE VE MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump´ın DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye ile ABD´nin özellikle Münbiç merkezli iş birliğinin başarılı olduğunu söyledi.

ABD´DEN TÜRKİYE VE MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, McGurk, Fas´ta gerçekleştirilen DEAŞ Karşıtı Koalisyon Siyasi Direktörleri Toplantısı´nda Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

McGurk, toplantıda yaptığı konuşmada, kapsamlı bir şekilde DEAŞ Karşıtı Koalisyon´un son faaliyetlerini anlattı.

ABD ile Türkiye arasında Suriye´deki iş birliğinin son dönemde olumlu yönde geliştiğini kaydeden McGurk, şu ifadeleri kullandı:

TAKDİR EDİYORUM

"NATO müttefikimiz ve (DEAŞ Karşıtı) Koalisyon ortağımız Türkiye ile birlikte bölgede ve özellikle Münbiç civarında gerilimi düşürmek için yaptığımız işi takdir ediyorum. Türkiye ile (Münbiç´te) bir yol haritası çizdik. Onlarla müzakerelerimiz verimli ve üretken oldu. Bunun sürmesini bekliyoruz, bu iş birliği için minnettarız."

DEAŞ´la mücadelenin son noktaya kadar sürdürüleceğini kaydeden McGurk, Suriye ve Irak´ta son kalan DEAŞ noktalarının da temizlenmesi için bölgedeki ortaklarıyla çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Koalisyonun üst düzey yetkililerini bir araya getiren son toplantı, şubat ayında Kuveyt´te yapılmıştı.



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE MÜNBİÇ AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER