Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN TÜRKİYE VE MENBİÇ MESAJI: BUNU YAPACAKLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD ve Türkiye´nin ortak karara vardığı Münbiç konusuyla ilgili aldığı kararların bu bölgeye istikrar getireceğini söyledi.

ABD´DEN TÜRKİYE VE MENBİÇ MESAJI: BUNU YAPACAKLAR

Bakanlık Sözcüsü Nauert, basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Mike  Pompeo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun Washington´da gerçekleştirdiği  görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı.

Sözcü, "ABD ve Türkiye bu toplantılar sonucunda Münbiç´te istikrarın  sağlanması ve (Münbiçlilerin) kendilerini yönetebilmeleri adına bir düzenlemeye  vardı." dedi.

Terör örgütü PKK´nın Suriye uzantısı YPG´nin Fırat nehrinin doğu  yakasına geçeceğine dikkati çeken Sözcü, "Anlaşmada da yer aldığı üzere bunu  yapacaklar." ifadesini kullandı.

Sözcü ayrıca, Münbiç konusunda atılacak adımlara vurgu yaparak,  "Şartların sağlanması durumunda bir sonraki adıma geçilecek." diye konuştu.

Öte yandan Nauert, Türkiye ve ABD arasında konuya ilişkin görüşmelerin  devam edeceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington´a bir ziyarette  bulunarak, mevkidaşı Mike Pompeo´yla Münbiç konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ile ABD arasında mutabık kalınan "Münbiç yol haritası"na  ilişkin Çavuşoğlu, bu sürecin 3 aşamada ve aylar içinde uygulamaya geçirilmesinin  planlandığını söylemişti.

Mevlüt Çavuşoğlu, yol haritasının amacının Münbiç´in bütün terör  örgütlerinden temizlenip, ilçede güvenlik ve stikrarın kalıcı bir şekilde  sağlanması olduğunu ifade etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER