Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´ABD´den Rakka için 1000 ek asker daha´

Washington Post gazetesi, ABD´nin IŞİD´e karşı yapılacak Rakka operasyonu kapsamında Suriye´nin kuzeyine 1000 ek asker daha göndermeyi planladığını yazdı.

´ABD´den Rakka için 1000 ek asker daha´

Washington Post gazetesi adını açıklamadığı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine dayandırdığı haberinde, gelecek haftalarda Suriye´nin kuzeyine Rakka için 1000 ek asker daha gönderilmesinin planlandığını belirtti.

Yani eğer plan Savunma Bakanı James Mattis ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanırsa, ABD´nin halihazırda Suriye´de bulunan güçlerinin sayısını 2 katına çıkartmış olacak.

TRUMP´TAN SÜRE

Trump IŞİD ile mücadele konusunda yeni bir plan hazırlaması için Pantagon´a 30 gün mühlet vermiş, Mattis de şubat sonunda geniş bir taslak sunmuştu.

CENTCOM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ABD´nin ülkedeki asker sayısı da dahil olmak üzere taslağı ayrıntılandırma çalışmaları yürütüyor.

Gazeteye konuşan yetkililer Votel´in ay sonunda önerilerini sunacağını ve Mattis´in de bunu büyük ihtimalle onaylayacağını belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

ABD geçen haftalarda Kara Kuvvetleri´nden 250 askerini Menbiç´e, 200 Deniz piyadesini de Rakka yakınlarına göndermişti.

MEVCUT ASKER SAYISI

Suriye´de ayrıca DSG´ye destek olan ABD Özel Kuvvetler´inden yaklaşık 500 asker bulunuyor.

´LİBYA VE IRAK´TAN ALDIĞIMIZ DERS, B PLANINIZ YOKSA BAŞINIZIN DERDE GİRECEĞİDİR´

Operayon konusunda gazeteye konuşan Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri operayon hakkındaki açıklamasında "Buna sahadaki yerel ortaklarımızla birlikte ve onların vasıtasıyla karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Pantagon´un hazırladığı plan ile ilgili bilgi sahibi olan bir diğer üst düzey yetkili de planın başarısız olması halinde B planı olması gerektiğini vurguladı.

Yetkili "Libya ve Irak´tan aldığımız ders bir B planınız olmazsa başınızın derde gireceğidir" yorumunu yaptı.

 

 

-Timetürk



Anahtar Kelimeler: Rakka için 1000 asker daha

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER